Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 15 januari 2014

Knuffel-zebra

Zijn dit geen heerlijke, vrolijke knuffel-zebra's?


Supergrappig in streepjes van effen wit en wol-met-kleurverloop. Je kunt ze terugvinden op Ravelry. Het patroon kun je hier bestellen, het is in het Engels en je krijgt dan ook het patroon van een Olifantje en Neushoorn.


De ontwerpser heeft nog veel meer leuke ontwerpen waar ik wel eens van heb laten zien, je vind ze allemaal hier (Ravelry). 

5 opmerkingen:

  1. Wat een schattige zebra's! Ik brei bijna nooit meer, maar zo'n projectje lijkt mij nog wel weer een keer leuk om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil ook na het zovele haken nog eens knuffels breien, maar ik veronderstel dat ook deze op een rondbreinaald gemaakt zijn? En daar kan ik nog altijd niet mee overweg :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat het gewoon op 2 naalden is, want er staat "seamed" bij, en dat is met een naad!

      Verwijderen
    2. Echt?!! :) :) ik was gaan kijken of ik iets terugvond alvorens het te kopen, super bedankt Jeanet!!!! Dan zou ik deze wel eens durven proberen ;)

      Verwijderen
    3. Heb het risico ondertussen genomen, het is ook geen groot bedrag. En inderdaad je had gelijk het zijn twee straight breinaalden, alleen voor de olifant moet je een stukje met naalden met twee punten breien. Maar ik ga voor de zebra ;). Seamed wil wel zeggen aan een naaien en kon ook voor de stukken apart zijn dacht ik zo. Nu nog even wat studeren, want breien deed ik nog niet in het engels (haken wel en lukt heel goed) en dit lijkt chinees, even de afkortingen gaan aanleren ergens op het WorldWideWeb ;) Bedankt in ieder geval!

      Verwijderen