Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 23 januari 2014

Bezemsteel haken

Vorige week mocht ik deze mooie sjaal in de winkel fotograferen:


Deze sjaal is gemaakt van de Noorse Wol Colour van Scheepjes. Wat een mooie kleuren! Door het langzame kleurverloop krijg je een prachtig effect. Voor deze sjaal zijn 50 lossen opgezet (in elk geval een meervoud van 5)


Voor een lange sjaal heb je van deze wol 3 bollen nodig. Wil je deze oude techniek ook eens proberen? Dan kijk je eens naar dit duidelijke filmpje:


Bollen met een langzaam kleurverloop zijn hiervoor heel geschikt, maar ook in effen kleuren is dit erg mooi:

broomstick lace

Bij de foto hierboven is zijn er tussen de toeren met grote lussen extra toeren vasten gehaakt, klik hier.
Of combineren met allerlei andere mooie steekjes.........! kijk hier.



5 opmerkingen:

  1. Wow... Jeanet... je moet zo veeeeeel leuke dingen laten zien!!!
    Mijn to do l/ wensenlijst wordt nu zo laaaangng!!!!!!

    Je begrijpt: ik vind dit SUPERmooi!!!!
    Maar eerst heb ik nog heeel veeel andere dingen op mijn wensenlijst staan!!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, hij blijft mooi. Ik heb eens een armbandje gemaakt op deze manier, maar vind het resultaat leuker dan het maken ervan.
    Dat tasje met de gecombineerde steken is wel helemaal prachtig! Ook nog een soort schilderen met kleuren en verschillende steken.
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Annet, wat een mooi patroon is dat. Ik brei veel in allerlei ajour patronen, het haken gaat mij niet zo best af, maar dochter Mirjam kan het heel goed. Ik volg je blog vaak en zie leuke dingen voorbij gaan, en brengt mij op ideeen. Heb je mij blog al bekeken met het verhuis bericht? Groetjes, Riet.

    BeantwoordenVerwijderen