Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 5 januari 2014

Art Déco

Nou, ik geloof dat ik morgen maar eens snel aan de slag moet met een agenda en Zeeuws Schortenbont - gezien de reacties op mijn logje van gisteren :-)

Enkele weken gelden bezocht Ria mijn winkeltje en wou graag garen voor een prachtig patroon, deze week stuurde ze foto's van het resultaat:



Het patroon komt van Ravelry en heet Art Déco. Beslist niet een patroon voor beginners, maar wel prachtig! De prachtige bladeren ontstaan door te breien met verkorte naalden. Het patroon is verkrijgbaar in het Nederlands!

In deze sjaal zitten 2 strengen Filigran (grijs en zwart) en een bol Invicta Color voor de blaadjes.

Op Ravelry kun je ook andere kleuren- of garencombi''s vinden:




Dit patroon is een zusje van de Dreambird waar ik al eens eerder over blogde onder de naam Vogelveren:


Dit patroon koop je ook via Ravelry!
Kijk beslist eens verder op Ravelry naar supermooie varianten!

De ontwerpster heeft nog meer patronen met verkorte naalden of Swing-knitting


5 opmerkingen:

  1. Wat mooi allemaal Jeanet. Jammer dat ik 11 januari niet kan voor wieke. Volgende keer maar in de gaten houden als ze langs komt.
    Wil haar al heel lang, eens ontmoeten.En nu komt ze voor Entrelac. Na een maand eindelijk het boek binnen. Ben al heel lang verliefd op dit motief.
    Ik had een groot agenda voor je gehad voor het nieuwe jaar.ik heb een dubbele gekregen.

    Nog de beste wensen kan nog net. Dat het maar een super jaar mag worden en je winkel ook.

    Liefs tot ziens in dit jaar weer. José

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben bezig met de Dreambird. Heb inmiddels 11 veren af.
    Mijn ondergrond is zwart en de veren zijn van Kauni regenboog garen.
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Jeannet, Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar.ik weet niet of je al eens op mijn blog heb gekeken, maar ik heb er wel een. Ik ben via de blog van mijn dochter Mirjam op jou blog terecht gekomen, en wat een genot om naar te kijken. De breiwerken die je laat zien zijn een juweeltje, heel knap gedaan. Ik brei ook veel maar meer de gewone dingen, ik zal ook eens wat laten zien op mijn blog, hopelijk kijk je een keertje. Nog een fijne avond en groetjes van mij, Riet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw zeg. Dat is echt een kunstwerk. Prachtig. Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow, op slag verliefd! Wat een prachtige shawl!

    BeantwoordenVerwijderen