Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 9 augustus 2012

Visserstrui

Zou het 't mooie weer zijn, of de leeftijd? Ben ik vanmiddag te chaotisch (zou zo maar kunnen) of gewoon dom? Ik wilde wat wijzigen in mijn berichtje over de fotoshoot die we maakten van "onze" vissertruien en toen wiste ik het hele berichtje..... o, wat een knuppel ben ik toch!

Dus daarom toch nog een keer, want ik wil heel graag de foto's die we toen maakten op mijn blog houden. Ik schreef natuurlijk al eerder over ons truien-project hierhier en hier. En ook Lupineke schreef uitgebreid over de Arnemuidse visserstrui. We maakten tijdens de reportage natuurlijk ook onze kiekjes maar de foto's van Louis Drent zijn werkelijk schitterend geworden. Hier komen er een aantal!Haha, je snapt natuurlijk wel dat ik er maar niet genoeg van kan krijgen om deze foto's te bekijken. En misschien ten overvloede; dit zijn geen professionele fotomodellen, hè! Allemaal locals....maar wel een hele, hele goede fotograaf!
Hoewel we nog geen foto hebben gepubliceerd zijn de reacties enorm. We zijn bezig om een kant-en-klare trui op de markt te brengen (waarschijnlijk deze herfst - wordt vervolgd....), maar wie zelf een trui wil breien kan altijd contact met ons opnemen. We hebben breipakketten in verschillende wolsoorten en kleuren en sturen deze ook op. Langskomen mag natuurlijk altijd.

Onlangs zijn op het Havenhoofd informatieborden geplaatst met daarop veel achtergrondinformatie over Arnemuiden: de geschiedenis, de Klokken, de klederdracht en trui, en natuurlijk over de visserij. Erg leuk om te lezen!!6 opmerkingen:

 1. Zo, dat zijn nog eens stoere locals!! Leuk hoor.
  Vroeger ooit wel eens een visserstrui gebreid, misschien maar eens weer proberen.

  groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stoer hoor, dat wordt een nieuwe rage...
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet dom en niet te oud, gewoon veel te mooi weer om te bloggen ;-) Maar dat je hier nog even over wil toepen kan ik me goed voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben bijna klaar met voor en achterpand Janet vind hem steed mooier die arnemuidense visserstrui doe nu wat anders tussendoor maar voor de winter is ie af hoor ,en prachtig die merinoswol dat is ie echt waard Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat leuk!
  Ik had twee overgrootmoeders die in dracht liepen; Scheveningse dracht dan. En ik heb hele fijne herinneringen aan die twee vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje wat een mooie mannen............en truien :-)

  BeantwoordenVerwijderen