Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 24 augustus 2012

Baby-slofjes

Bij het opruimen kwam ik deze slofjes weer tegen. Ik maakte ze vorig jaar en ze blijven zo leuk!


Ze zijn gemaakt van wol die vervilt. Je breit de slofjes te groot (volgens het patroon), zet ze in elkaar (behalve de oogjes) en je stopt ze vervolgens in de wasmachine op 40 graden. Dat mag gewoon met andere was, maar geen wolwasmiddel of wasverzachter gebruiken. (Ze moeten er een beetje van langs krijgen...)

De slofjes krimpen en vervilten! Zodra ze nog nat zijn kun je ze nog wat vervormen, eenmaal goed gedroogd niet meer. Zó leuk om te doen. Judith maakte deze op dezelfde manier! Het patroontje staat helaas niet meer online, heb ik gemerkt. Maar ik heb nog wel een geschreven exemplaar in de winkel.


4 opmerkingen: