Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

vrijdag 24 augustus 2012

Baby-slofjes

Bij het opruimen kwam ik deze slofjes weer tegen. Ik maakte ze vorig jaar en ze blijven zo leuk!


Ze zijn gemaakt van wol die vervilt. Je breit de slofjes te groot (volgens het patroon), zet ze in elkaar (behalve de oogjes) en je stopt ze vervolgens in de wasmachine op 40 graden. Dat mag gewoon met andere was, maar geen wolwasmiddel of wasverzachter gebruiken. (Ze moeten er een beetje van langs krijgen...)

De slofjes krimpen en vervilten! Zodra ze nog nat zijn kun je ze nog wat vervormen, eenmaal goed gedroogd niet meer. Zó leuk om te doen. Judith maakte deze op dezelfde manier! Het patroontje staat helaas niet meer online, heb ik gemerkt. Maar ik heb nog wel een geschreven exemplaar in de winkel.


4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...