Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 23 augustus 2012

Krea Doe

Vorig jaar schreef ik er al een verslagje van hier (ik hoop dat de link blijft werken naar het juiste item...) op mijn blog van Zeelandnet. En dit jaar zijn we zeker weer van plan om te gaan:


(Zet maar in je agenda!)

Toen ik mijn HBO-V opleiding in Ede deed ging ik al (ja, een poosje geleden, zo'n 20 jaar) - en nu ga ik nog steeds! Weken van te voren hebben we voorpret, want we gaan met 3 generaties. Mijn moeder maakt heel veel kaarten, dus zij komt ruimschoots aan haar trekken. Rijen vol met papier, voorbeeldboekjes, stickers, mallen, en nog veel meer. 

Mijn dochter kan haar geluk niet op met workshopjes knutselen, nieuwe hobbies ontdekken, aanbiedingen scoren. Samen met haar vriendin mag ze alleen de hort op en wordt er gewikt en gewogen hoe het budget besteed gaan worden. De meiden giechelen, freubelen, onthouden veel beter dan ik en zien werkelijk alles. Mijn grijze hersencellen kunnen wel eens wat vergeten.
En ik? Ik dool met mijn vriendin van hier naar daar. We zien veel te veel, zitten overal aan (ja, net kinderen), kijken in de meest uiteenlopende boeken, bedenken nieuwe toepassingen en ga maar door. We laten het halverwege de dag even bezinken en als iedereen even samenkomt geven we elkaar tips; "Heb je dat al gezien, en ben je daar al geweest?"Tja, soms zijn de terrassen zo vol dat we even een plekje zoeken op de grond. Net kamperen :-)

Vorig jaar lieten we ons kerstballenboek signeren door Arne en Carlos en luisterden we naar hun presentatie van het boek:


en ik kocht weer van alles!


We hebben de grootste lol tijdens de treinreis - vooral de meiden zijn op de terugweg echt nog niet moe! (Wij wel natuurlijk, met zere benen en een boordevol hoofd)


MAAR........

Wat wij heeeel erg missen op de Kreadoe zijn stands met wol, katoen, textiel, hippe handwerken! Jawel, er zijn er wel een paar, maar we willen er zo graag meer! We gaan altijd naar de stand van Echtstudio, maar in het geweld van alle papier, mallen en kralen zoeken wij meer bollen....

(Ja, ik weet dat er ook een handwerkbeurs is, maar we willen zo graag van alles wat - daarom is die Krea Doe zo leuk!)

Zoals elk jaar is er ook een wedstrijd verbonden aan de Krea-Doe en laat dit nou helemaal bij mij passen. De wedstrijd van dit jaar is nl. "Wie is de Creatiefste Blogger?" Van de KreaDoewebsite:
Ben jij de leukste creatieve blogger van Nederland? Inspireer jij jouw lezers om de mooiste dingen te maken?

Dus, beste lezers, ga ik meedoen aan deze wedstrijd. Elke dag (al anderhalf jaar lang) blog ik dagelijks of zelfs vaker over de leukste creatieve hobby van dit moment, nl. haken en breien. Ik probeer de leukste freubels op te zoeken, moeilijk en makkelijk, grote en kleine projectjes, eigen werkstukken en die van anderen zet ik in de spotlights, net als nieuwe trends en boekjes. Zo vaak mogelijk met een link, beschrijving of een patroon en per mail of in de winkel probeer ik iedereen op weg te helpen. 

Vanaf 21 september worden de 25 nominaties bekend gemaakt, en áls ik erbij zit mag je op me stemmen. Het zou toch leuk zijn dat op deze manier het haken en breien een beetje extra aandacht krijgt... op de Krea Doe!

19 opmerkingen:

 1. Daar hoef ik niet lang over na te denken jeanet ik stem meteen voor jouw zo gauw dat kan want inderdaad jij bent de allerbeste promoter en je hebt gelijk Ik vind ook dat er te weinig wol en haak textiel enzo is ben er ook geweest en miste dat enorm wacht in spanning goed dat je mee doet ,lieve Gr. En ik duim voor je marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, je zit er erg naar te vissen (tsja, een echte Zeeuwse kennelijk of misschien teveel visserstruien gebreid ;-) ), maar ik denk wel dat je op mijn stem kan rekenen. Je doet altijd zo je best om iedereen aan het haken en breien te krijgen! Veel plezier alvast met de voorpret en succes in de wedstrijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op mijn stem kan je zeker rekenen. Je hebt me al zoveel leuke ideeen gegeven! Maar voor een bolletje wol hoef ik dus niet naar de Krea-Doe maar kan ik beter naar Arnemuiden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, mijn stem krijg je hoor en inderdaad ik mis ook wel de bollen en stoffen. Succes! Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn stem heb je ook, Groetjes Ans (van het mailtje over alpe d'HuZes van deze week)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wilde je even laten weten dat mijn collega zo ontzettend enthousiast was over je blog dat ze me daar in de vakantie bijna over wilde bellen. Ik hoorde voor de vakantie dat ze graag aardbeien wilde haken en heb haar naar jou blog verwezen. Het was het eerste dat ze me na de vakantie vertelde. Dus haar en mijn stem heb je in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. als er 1 creatieve blogger is, ben jij het wel! Je bent geknipt voor de prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hardstikke goed, mijn stem heb je!

  Groetjes

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja jeanet, dat klopt vroeger euhm ging ik ook elk jaar toen ik 18 was kocht ik daar zelfs mijn 1e breimachine en paar jaar later mijn naaimachine aangezien de oude van mijn moeder het na vele jaren had begeven. Toen was de krea nog heel groot. Alle merken naaimachines, breimachines warener dus kon je alle merken vergelijken.Ook spinnewielen, keramiek, wol, borduren en schilderen was er. Toen ben ik even niet geweest en toen ik weer kwam was er nog maar 1hal bijna alleen nog maar kaarten, papier daarna nog 1 keer geweest weer weing van mijn intresses dus ik blijf er weg. En ga alleen nog naar andere beurzen en markten. En we gingen altijd met groep meiden wisselend van grote en sommige zijn nog weleens geweest maar viel het steeds erg tegen met de diversiteit in artikelen en disciplines wat vroeger de krea zo speciaal maakte. Maar ik denk dat kraam/standhuur daar ook niet goedkoop is.En tja die moet er wel uit tehalen zijn. Anders kan je er ook natuurlijk zelf gaan staan, al is het alleen maar voor al je volgers die zeeland zo ver weg vinden daar eens te snuffelen tussen de artikelen die je verkoopt..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. maarr natuurlijk stem ik ook op je. Met zoveel brei ideeen die je op blij dat ik brei kan op doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als het zover is ga ik zeker en vast op je stemmen want je verdient echt wel vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn stem heb je!
  Als er iemand creatief blogt ben jij het wel!
  Ik bewonder je soms dat je dat dagelijks ( en zelfs vaak 2 x ) kan opbrengen.
  En dan snap ik ook wel dat dat ook een investering in je winkel is,
  Maar je komt toch elke keer met leuke orginele ideeën , wat mij weer surftijd bespaart en creatijd oplevert!
  Dus ik hoop van harte dat je genomineerd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mijn stem krijg je ook
  en ik vind het erg leuk dat wij samen op de krea doe waren want op de foto van arne en carlos staat mijn man precies boven de kerstbal die ze omhoog houden
  erg grappig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, dat is toevallig! :-) Sta je wel raar te kijken....
   En hadden we het toe maar geweten. Je zou bijna een meet en greet houden op de volgende Krea Doe!

   Verwijderen
  2. een meet en greet is natuurlijk altijd leuk en kan misschien wel door jullie georganiseerd worden in arnemuiden met een leuke workshop of zo en daarna shoppen bij jullie in de winkel

   Verwijderen
 14. Nou Jeanet mijn stem heb je nu alvast, ik vind het altijd heerlijk om naar ideetjes bij je te snuffelen en nu maar hopen dat je genomineerd wordt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. nou wat enorm leuk, ik ga ook zeker voor je duimen!!
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen