Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 25 augustus 2012

Streepjes...

Deze kussens vind ik geweldig leuk. Ik ben gek op vrolijke kleuren, maar deze diagonale streepjes zijn helemaal prachtig!


Je kunt de link naar het patroon vinden op Ravelry, het komt van de Engelse Sue. Op haar blog spatten de kleuren ervan af!

Deze kussens zijn gehaakt met vrij dik garen (nld. 6), maar het is niet moeilijk om het patroon aan te passen aan bijv. Catania of Bravo (acryl). Niet elk kussen is ook hetzelfde. 

Maak lossen die zolang zijn als de diagonaal van het kussen, zet daar stokjes op en aan de andere kant van de lossen nog een keer. Meerder niet op de hoeken. Daarna ga je een soort zak haken. Wissel de streepjes naar je smaak en af en toe eens passen:
Lekker doorhaken totdat de andere zijde ook dicht genaaid/gehaakt kant worden!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...