Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************donderdag 2 augustus 2012

Granny Square Tas

Deze tas mocht ik een paar weken geleden fotograferen in de winkel. Het is een tas van donkerblauwe grannies. Gehaakt met Catania, op haaknaald no. 3


Een dergelijke tas kun je vinden in het haakblad Haken (vertaald uit het Engels) - de tas op de voorkant is dezelfde. Kijk wat kleur doet!

(Verkrijgbaar bij o.a. Primera - 9,95)


Aan deze tas zitten Bamboo hengsels die precies tussen de Grannies passen (bij ons verkrijgbaar - en nog meer hengsels). De tas is afgewerkt met een leuke gebloemde voering en knoopjes.
Een dergelijke tas kun je ook vinden bij Drops. Handig is het schema wat bij dit patroon staat, zodat je weet hoe de grannies aan elkaar moet naaien voor het juiste formaat. Je kunt natuurlijk variëren met het soort Grannies, met de kleuren enzovoorts.
Kijk maar naar de variant van Jellina

Foto

Hier de link naar het logje dat ik maakte over gehaakte tashengsels. 

We genieten nog even van de avond terwijl de laatste zonnestralen op het haantje van de toren schijnen. Lijkt-ie nog meer van goud dan anders....2 opmerkingen:

 1. Wat een mooie tas zeg...ik kom bijna in de verleiding om er aan te beginnen! Er ligt nog het een en ander wat ik eerst af wil maken.
  fijne dag, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze toch leuk, die tassen!
  Ik heb nog een oude tas die helemaal versleten is, maar met mooie bamboe hengsels: die gaan vast nog een keer gebruikt worden voor zo'n tas!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...