Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 14 augustus 2012

Kraagje

Een tijdje "uit" geweest maar nu weer helemaal terug van weggeweest: het (gehaakte) kraagje! Ik heb ze al in verschillende varianten in stof en leer gezien, maar hier een prachtig exemplaar gehaakt:

collarlulu2

Je vindt het patroon terug op het Engelstalige blog Lulu loves, waar je naast de Engelse beschrijving ook veel foto's ziet waardoor je het patroon goed kan volgen. Gehaakt op nld. 4.

collarrow4

collarlulu


Je kunt het patroon ook als PDF downloaden, maar de duidelijke foto's staan er dan niet bij. Even in de gaten houden dat in Engeland andere afkortingen worden gebruikt dan in de Verenigde Staten.  Bij Annemarie vind je een vertaal-schema, heel handig!

4 opmerkingen:

 1. Heel leuk! Vooral om een basic vestje mee op te pimpen! :)

  Liefs, Annabel
  http://annabelhappylifetime.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ziet er zeker erg leuk uit
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Komt idd weer helemaal terug, zie ze hier ook weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjonge, zo'n 25 jaar geleden had ik ook zo'n kraagje.....
  Echt grappig dat je dat toch weer gaat zien.
  groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...