Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 20 augustus 2012

KussenVandaag een patroon van een eenvoudig kussen, maar mooi is niet altijd moeilijk - toch? Mijn hersenen werken nog een beetje op zomer-stand, vannacht was weer erg plakkerig. Ik kom nog niet goed op gang, maar het wordt tijd dat ik een paar versnellingen hoger ga schakelen....


Dit vrolijke kussen heeft nog een beetje zomerse sfeer. Je kunt het patroon hier vinden. Het wordt (mists gebreid op nld 3½) ongeveer 50 x 50 groot, maar je kunt de steken eenvoudig aanpassen aan het garen dat je hebt. Op elk bolletje breigaren zit een etiket met daarop o.a. de stekenverhouding per 10 cm.


bolletjes wol

Zo kun je uitrekenen hoeveel steken je nodig hebt voor de breedte die je wilt. De hoogte kun je ook zo bepalen, maar ook gewoon meten met een centimeter!
2 opmerkingen:

  1. Rustig aan hoor janet even nagenieten en batterij doorladen met dit mooie weer we moeten nog genoeg hi hi Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. awel, ik vind dat een héél mooi kussen !

    BeantwoordenVerwijderen