Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 20 augustus 2012

KussenVandaag een patroon van een eenvoudig kussen, maar mooi is niet altijd moeilijk - toch? Mijn hersenen werken nog een beetje op zomer-stand, vannacht was weer erg plakkerig. Ik kom nog niet goed op gang, maar het wordt tijd dat ik een paar versnellingen hoger ga schakelen....


Dit vrolijke kussen heeft nog een beetje zomerse sfeer. Je kunt het patroon hier vinden. Het wordt (mists gebreid op nld 3½) ongeveer 50 x 50 groot, maar je kunt de steken eenvoudig aanpassen aan het garen dat je hebt. Op elk bolletje breigaren zit een etiket met daarop o.a. de stekenverhouding per 10 cm.


bolletjes wol

Zo kun je uitrekenen hoeveel steken je nodig hebt voor de breedte die je wilt. De hoogte kun je ook zo bepalen, maar ook gewoon meten met een centimeter!
2 opmerkingen:

  1. Rustig aan hoor janet even nagenieten en batterij doorladen met dit mooie weer we moeten nog genoeg hi hi Gr. Marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. awel, ik vind dat een héél mooi kussen !

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...