Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 21 juli 2012

Wind in de zeilen

Vanmiddag togen we na sluitingstijd heerlijk op de fiets naar Veere. Vanmorgen was het nog koud en somber, maar tegen de middag brak het wolkendek open en kwam het zonnetje. Het fietstochtje naar Veere is een mooi eindje door het vlakke land en niet ver. We liepen over de sluizen (kun je dus met de auto niet verder!) en we zagen de eerste bruine zeiltjes al op het Veerse Meer.

We zetten de fietsen ergens op een fietsenparkeerplaatsje midden in Veere, waar elk muurtje, stoepje, dak-kapelletje en geveltje de sfeer van vroeger uitademt. We klommen het dijkje op en de zeilwedstrijd was al in volle gang. 



Geweldig gezicht, al die oude zeilschepen op het water!


We hadden geen idee wie voor of achter lag, maar dat deed er helemaal niet toe. De wedstrijd ging ook om de "jolijt". 



Jammer dat je geen geluiden en geuren kunt overbrengen op een foto! Af en toe een toeter, een meeuw die krijst, de geur van vis en paling, zout water, het klapperen van een zeil.....

Er waren allerlei kraampjes met moois en lekkers, en de ambassadrices van Arnemuiden waren alweer druk bezig om kilo's garnalen te pellen en Arnemuiden te promoten. Miriam is gek op garnalen en we kochten een beker vol - verser kan het niet.


En toen we die hadden gekocht kregen we van Lieven zomaar uit een tasje onder zijn netten een heerlijk gedroogd scharretje, weten jullie wel hoe lekker dat is?? We sabbelden en peuzelden het scharretje helemaal kaal! 



Miriam had het nog nooit gegeten en heeft besloten dat ze vanaf nu niets anders meer wil!


De Westkappelse heiploeg was aan het heien (en zingen), we slenterden langs het water, kochten een heerlijk Italiaans ijsje en genoten. Met volle teugen...
In Veere lijkt het wel alsof elk hoekje mooi gemaakt is, overal zijn ook kleine tuintjes te vinden en die staan er altijd mooi bij, vol met phloxen en stokrozen.  En daar genoten we ook van. 



Nou, naast promotor van Arnemuiden ben ik nu ook promotor van Veere, maar alleen als ik erbij zeg dat het maar een kilometer of 6 (op de fiets) van ons Arnemuiden vandaan ligt. 


Deze week liet iemand me dit vestje zien, uit het hoofd gehaakt - zonder patroontje. Past helemaal bij vandaag, vind je niet?



6 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal reuze gezellig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben vorig jaar in Veere geweest, het is inderdaad zoals je zegt alles ademt de sfeer van toen, heel mooi!
    wat een prachtig gezicht al die zeilen tegen de blauwe lucht.
    Lief vestje!
    Fijne dag, Noor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. prachtige foto's heerlijk om dat te zien, en het vestje is erg lief
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk dagje hebben jullie gehad, echt genieten!! En ja, Veere is echt beslist de moeite waard! Zaterdag a.s. is het weer een hele dag feest in Veere, nu is het er de jaarlijkse streekdrachtendag tot ca 22 u 's avonds.. kom je ook? Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vertel is hoe dat zit met dat gedroogde scharretje is dat ruwe vis die ze te drogen hangen en verder niet !!!! Nooit geweten ziet er ook gezellig uit hoor en leuk vestje Gr. Fijne zondag marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo kom ik nog eens ergens, hahaha. Mooie foto's en wat gezellig is het bij jullie. Die zeilboten doen me wel denken aan Friesland.
    Krijg bijna heimwee. En vis smaakt altijd lekker als je de zee nog kan ruiken. Heerlijk.

    Groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen