Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 18 juli 2012

Shopper

Tegenwoordig krijg je ze bij elke anderhalve boodschap die je doet, een zogenaamde gratis shopper (die je natuurlijk gewoon ergens tussen je boodschappen hebt betaald). Ze zijn gemaakt zoals zoveel in onze maatschappij: kosten (ons) niks, gemaakt door kleine meisjes in Verwegistan, gemaakt om weg te gooien. Afschuwelijk!

Hoewel ze in een bescheiden aantal best handig zijn, hoef ik er nu echt niet meer. Genoeg! Ik zit ondertussen met een flinke stapel - vaak behoorlijk lelijke - tassen waar schreeuwerige reclame op staat. Ik ben nog ouderwets en ik vind het niks om met een tas van Appie Heijn in de Emté te lopen (is dat raar? ook al heb ik die tas maar gekregen?). Hier is de oplossing: Pimp je shopper!

Gevonden op Ravelry



Leef je uit in je favoriete kleuren, steekjes, grannies, ripples, streepjes, en ga je gang. Nooit meer dezelfde tas op straat en in de winkel. En je gooit je tas ook nooit zomaar meer weg!
Eerder vond ik al deze tas:

13 opmerkingen:

  1. nou wat een leuk idee zeg
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen idee wat voor shoppers je bedoelt... misschien ben ik te kort in het land om ze ergens tegen te komen...

    maar de exemplaren op je blog zijn in ieder geval heel mooi en vrolijk geworden, lekker met dat saaie herfstweer!

    groetjes marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig Jeanet! Ik ben het helemaal met je eens en bovendien: het wordt toch ook nog veel mooier met al die zelfgehaakte of opgepimpte kleurige tassen?

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super idee en uitvoering!! Oh jee, ik mag wel 72 uur in een dag hebben voor al die leuke dingen ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dàt is nu eens een tof idee!
    als ik ooit op pinterest geraak komt dat erop
    ik maak graag vanalles, maar ik wil er wel iets mee doen...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind dat zeker leuk,heb ook mijn boodschappenkar gepimpt,en vele mensen die ik tegenkom vinden zijn dan heel enthousiast.
    foto staat op mijn blog

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waauuww!! Da's nog eens een idee... mijn to-do lijstje wordt steeds langer ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Echt erg leuk Jeanet! Ik heb op mijn site sinds kort al de vraag of mensen hun boodschappen tas mee willen nemen. Sinds dochterlief een indringende spreekbeurt heeft gehouden op school met filmpjes van zielige vogels en troep in de oceaan heb ik steeds meer moeite met weggooi tasjes. En aangezien papieren tasjes ook behoorlijk vervuilend zijn en met regen (soms regent het hier LOL) gaan scheuren is dat geen oplossing. Bovendien is dit een super vakantie in Nederland project!!!! Vind je het goed als ik een linkje naar je blog zet op mijn site?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk mag je linken, ik doe niet anders :-)
      Ik zou veel "groener" willen zijn, dan ik nu ben. Maar alle kleine beetje helpen, toch?

      Verwijderen
  9. Geweldige tassen. En ik snap helemaal wat je bedoelt. Vooral bij mijn kinderen slijten ze graag dat soort tassen en probeer ze dan maar eens te weigeren. Goed idee. Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben met een tas bezig van Granny Squares!
    En net als de andere dames heb ik tijd te kort en krijg ik rsi klachten van het haken en bloggen :-(
    Hebben jullie dat nou ook?

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen