Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 9 juli 2012

Escher

De eerste keer dat ik een afbeelding van de kunstenaar M.C. Escher zag was op de middelbare school. Ergens in een lokaal in een mistroostig noodgebouw hing een afbeelding van een "Perpetuum Mobile", een zelfwerkende waterval.

Een nep perpetuum mobile van M.C. Escher
Ik vond dit schitterende gezichtsbedrog zo knap dat ik nog meer tekeningen ging opzoeken.



In Den Haag is een permanente voorstelling van zijn werken Escher in het Paleis. Blijkbaar worden heel veel mensen door zijn werk geïnspireerd, wat denk je van dit kleed?


Het is gemaakt van heel veel gebreide visjes die aan elkaar zijn gebreid. Schitterend!


Je kunt het patroon voor € 5,00 op Ravellry kopen (Engels en duits).


En vind je Escher mooi maar de vissen iets te hoog gegrepen? Dan moet je even bij Jellina kijken!

Foto

Foto

9 opmerkingen:

  1. Ja, die Esscher hing in één van de wiskundelokalen volgens mij. Bij Pieke of De Jong. Of hing die toch in het achterste noodgebouw bij tekenen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zal Pieke wel geweest zijn - aardig wiskundig :-)
      Het is me altijd bijgebleven, raar he? Grappig dat jij het ook nog weet!

      Verwijderen
  2. Prachtig kleed! Wat knap om daar een patroon van te maken. Ik ben dol op de tekeningen van Escher en heb ook een boek van hem.
    Ik heb ook nog een boek waarin allerlei wiskundige vormen staan, die helemaal bedekt zijn met tekeningen van Escher. De vormen kun je dan zelf in elkaar zetten (vond ik een beetje jammer van het boek, dus dat heb ik niet gedaan...)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn eerste ontmoeting met MC Escher was een Metamorfose in het legendarische EVOLUON in Eindhoven (jammer dat dit museum niet meer bestaat...) we waren er op schoolreis vanuit Duitsland :-)
    Wat een prachtige "vertaling" met de vissen... en wat een werk!
    groetjes, Jo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij de Witte boekhandels kun je meestal wel iets van/over Escher vinden. Zo heb ik daar al eens een blok met bouwpakketjes in Escher stijl meegenomen; leuk! Mijn vriend's werk maakt nu een stalen kunstwerk in Escher-stijl (30 m lang!) Als dat af is, ga ik even foto's maken. En breien in Escher stijl... Tsja, waarom ook niet? HEt vissenkleed vind ik erg mooi.
    Groetjes Riri

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben ook zo'n fan van Escher's werk. Zo wie zo van grafisch werk en dan die geintjes erin helemaal. Hartelijk dank voor de links, weer wat op mijn to-do-lijstje. Het lijkt alleen maar langer te worden. Ha, ha, ha.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig zijn de tekeningen van Escher. Ook bij ons school hingen er vroeger prenten van hem aan de wand, maar welke precies weet ik niet meer, behalve dan die ene waar zwarte vogels overgaan in witte (of andersom ;-) Naar iedere tekening kan ik heel lang kijken, heerlijk.

    Wat vreselijk knap om daar zo'n mooi kleed met vissen van te breien! Jammer dat Escher dat zelf niet heeft kunnen zien, hij was er vast heel trots op geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben naar het museum geweest! Echt een aanrader. Ongelofelijk hoe knap! Wat een geduld moet hij gehad hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen