Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 19 juli 2012

Baktus

Gisteren heb ik geprobeerd om tussen de bedrijven door de winkel weer wat op te ruimen. Het mislukte jammerlijk.... op een of andere manier krijg ik die tafel niet leeg. Voortdurend ben ik bezig om voor een klant dat éne patroon te zoeken, of gooi ik alle kleuren Catania op de tafel om de klant te laten combineren en kiezen. Vandaag doe ik nog een poging!

Gisteren kwam eindelijk ook mijn favoriete kleurtje Regia-6 weer binnen. Ik vind de paarse gemeleerde kleur (rechtsonder) echt prachtig en het was lange tijd al besteld, en nu eindelijk weer binnen.

Dit zijn bollen van 150 gram, genoeg voor een paar flinke (heren-)sokken. Maar je kunt er natuurlijk veel meer meer doen, zoals het breien van een Baktus. Een Baktus is een 3-puntsjaal die heel eenvoudig is te breien. Ik leen de foto van Lupineke

  

Je kunt nogal wat varianten bedenken op een Baktus, alleen in ribbels, met gaatjes of allerlei steekjes, met verschillende kleuren, bedenk het maar. Het voordeel van de Regia wol is dat er al mooie kleurtjes op een bol zitten en je gelijk effect hebt!

Hier op Ravelry vind je nog meer mooie varianten en ook de link naar het Nederlandse patroon.





Dit boekje is ook weer op voorraad: Geweldig mooie patronen gemaakt met sokkenwol (maar dus vooral geen sokken, maar bijv. die schitterende sjaal op de voorkant!)

10 opmerkingen:

  1. die sokkenwol is idd zalig! en het leuke van sokken is , dat het veel snelle klaar is dan een trui of vest ofzo, ik ben alles gauw beu en wil atijd iets nieuws beginnen
    jij hebt een droomjob trouwens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kennen jullie het verhaal van Karius en Baktus? Dat is zo leuk. En, kinderen poetsen hun tanden daarna een stuk beter. Het origineel is Noors.
    De sjaal op de voorkant van het Regia journaal komt me inderdaad bekend voor. Iets met bonbons? Je zei het al hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is al weer een hele tijd gelden dat ik sokken heb gebreid, maar zo'n sjaal van sokkenwol is ook erg mooi. Ik vind die, waar het boekje op ligt, heel erg mooi. Weet je welk garen dit is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze foto is van Ravelry, dus ik weet het niet! Het zijn wel 2 garens die om en om worden gebreid, 2 langzaam verlopende sokkenwolgarens, als ik het goed zie.

      Verwijderen
  4. oh Jeanet, hoe herkenbaar. ik ben ook al een week bezig om orde te scheppen en net als het ergens op begint te lijken.......komen er weer nieuwe dozen met winterwolletjes binnen. succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hee.. zie ik daar ineens mijn sjaal :)) wat leuk Jeanet! De Baktus is superleuk om te breien! Zeker als je die mooie sokkenwol gebruikt, het effect komt dan vanzelf. Ik heb er nog eentje gebreid, met twee soorten sokkenwol om en om, eentje bol effen groen en de ander blauw-groen gemêleerd, ook heel mooi. Het boekje ziet er ook heel aantrekkelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie wol! Inderdaad heel geschikt voor zo'n prachtige sjaal. Ik heb hem zelf ook gebreid in een mooi aflopende kleur wol. Hij staat ook op mijn blog. Ik heb in de punt een kralenketting gemaakt waar de uiteinden doorheen gehaald kunnen worden: ook heel handig!

    lieve groet,
    Betsy
    wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben een beginneling met breien, maar dit lijkt me hartstikke leuk. Ik weet alleen niet hoe ik een omslag moet breien. Bestaat daar ook een uitleg van?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ben zelf ook net begonnen met een baktus sjaal, die ligt even stil vanwege het paasfreubelen. Dat Regia lijkt me erg mooi, ik ga googlen. Jammer dat ik te ver weg woon, anders was ik even langs gewipt. Gr. Mariet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zoek het hele internet af naar het patroon voor een baktus sjaal. Op lange naalden. Wie kan mij helpen?

    BeantwoordenVerwijderen