Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 8 juli 2012

Baby-deken

Deze prachtige baby-deken vond ik hier. Hij is gemaakt van een dubbele draad katoen op naalden 8 (een enkele draad wordt gebreid op 4-5).


Door het gebruik van verschillende kleuren wordt het een prachtige deken! Het engelstalige patroon is niet moeilijk. Door de teruggaande naald ook recht te breien (ipv averecht) krijg je een robuuster uiterlijk. Het nadeel van 100 % katoen in deze dikte is dat het wel een vrij zwaar dekentje wordt!


3 opmerkingen:

  1. wat een prachtige deken en wat een te gekke foto met beer ha ha
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is wel een heerlijk dekentje om ingerold te worden als je net uit bad komt (als baby zijnde :))
    Het patroontje komt vast ook goed tot zijn recht in een iets minder dikke katoen.

    De gehaakte slippertjes in het vorige berichtje zijn ook al zo leuk!
    Nu nog echt zomer. Alhoewel: gisteren kon ik de hele dag buiten zitten, was het warm en hebben we geen enkele bui gehad!
    Dat was vandaag helaas, net als bij jullie, anders.

    Fijne avond nog en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    (ps. fijn dat je weer gewoon foto's kunt plaatsen!)

    BeantwoordenVerwijderen