Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 28 juli 2024

Zomers

De zomer lijkt nu echt te zijn aangebroken. Veel mensen uit onze omgeving zijn vertrokken voor vakantie en vervolgens vult Walcheren zich weer met toeristen van elders. Dat maakt dat het soms best nog lekker druk is in de winkel en winter- en zomerprojectjes gaan even hard de deur uit. Het was deze week soms wel even behelpen om binnen te komen want de winkel was omringd door steigers en schilders. 

Deze week zijn de steigers alweer verdwenen en het is heerlijk opgeknapt, helemaal blij mee. Deze week nog wat laatste dingen en dan heeft het oude pandje weer een goede facelift gehad. 

Door alle Meniere-aanvallen mag ik voorlopig niet autorijden. Hoewel manlief bereid is me overal naar toe te rijden, is mijn wereldje deze zomer best klein. Om nog wat van de zomer te ervaren fietsten we na het werk nog even naar de moestuin. De gestage afwisseling van zon en regen hebben ervoor gezorgd dat het onkruid bijna ontembaar is geworden. De strijd tegen de slakken hebben we inmiddels opgegeven. Ze vreten zich werkelijk overal doorheen maar lusten blijkbaar geen onkruid... de sla lijkt gatenkaas of er staan nog wat nerven overeind.


Gelukkig is er altijd nog wel wat te genieten in de moestuin.


Toen we een poosje aan het mopperen waren op de slakken, werd er een begin gemaakt met de tarwe-oogst naast onze moestuin, wat een prachtig gezicht is dat toch. Zomerser wordt het niet!

 




Morgen ga ik verder met puinruimen thuis en in de winkel. Op het gemakje dan he, want boven de 25 graden ga ik haperen (nog meer dan anders 😂😂😂)
Geniet van de zomer!




7 opmerkingen:

  1. Sterkte hoor fijn dat je man je overal naar toe kan rijden.Je moestuin heeft toch zijn mooie bloemen.En geniet van je mooie winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga rustig puinruimen. Met de nadruk op rustig😉. Geniet van de drukte in de winkel. Zo zul jij je niet gauw gaan vervelen. Fijne zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erna Rosendaal28 juli 2024 om 23:38

    Hartelijke groet bovendien vanuit Eindhoven. Ik hoop op korte termijn weer eens in de winkel te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer van de groente. Er bestaat een niet chemisch middel tegen slakken. Nu maar genieten van de bloemen. Fijn dat de buitenkant van de winkel er weer spic en span uuitziet.rustig aan binnen in de winkel hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Om andere reden mag ik ook geen auto meer rijden.ik begrijp je helemaal dat het niet makkelijk is.Ook mijn man wil mij overal naar toe brengen,dat is zo lief van onze mannen maar ja......Sterkte met leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik las iets over Neem-olie wat je over de groenten sproeit. Tip van Romke van de Kaaij

    BeantwoordenVerwijderen