Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 3 april 2023

Naar de Beurs!

O, wat wat het al lang geleden dat ik een goede vakbeurs bezocht. Maar na 4 jaar konden we nu zonder beperkingen weer naar de H+H vakbeurs in Keulen. Wat een feest!

Ali was onze chauffeur en loodste ons door de gaten in de Belgische wegen en langs de snelheidsmaniakken op de Autobahn (oké, ik ben geen held in lange afstanden) en dropte ons bij de Köln Messe. We begonnen de dag heerlijk met een kopje koffie met collega's. Eigenlijk hadden we daar veel te weinig voor want we hadden wel een hele dag ervaringen uit kunnen wisselen. Maar dat houden we nog tegoed!


Húp, die enorme beursvloer op. Nieuwe dingen zien, nieuwe kleurtjes, garens, modellen. Netwerken of alleen-maar-even-hoi-zeggen. En vóelen, vooral ook veel voelen want dan ben je óm he?


Deze strengen....... echt zo gevaarlijk zacht!! Ik wil ze állemaal uitproberen...
Zóveel mooi bij Lang 😍:

 En natuurlijk ook even de nieuwe collectie van Muud bekeken. Poeh, wat een verleiding dan toch weer!


Een Deens design met een Nederlands tintje:


Aan het eind van de middag ging bij mij het lampje uit. Wat een indrukken (en kilometers...).


Ali pikte ons weer op en we gingen met een hoofd vol inspiratie weer naar huis. Hadden we op de heenweg nog regen en sombere luchten, op de terugweg kregen we nog een geweldige zonsondergang cadeau! Oost West, Thuis Best 😉.


Natuurlijk deed ik vannacht geen oog dicht. Als ik een dag op een beurs heb gelopen zit ik vol met plannen, ik heb visioenen van álle mensen aan de breipennen, alle klanten die nét zo enthousiast zijn als ik over alpaca, kasjmier, merino, zijde, gerecyclede garens, biologische katoen, garens van papier (jawél), drommen mensen voor de deur die niet kunnen wachten om een nieuw projectje op te starten.... Maar na een nachtje verwerken besluit ik job2 nog maar niet op te zeggen 😂😂😂.
Wél heb ik nu 2 dagen vrij. De zon is strálend en ik heb plannen voor 2 weken-in-één-dag. Ik ga nóóit meer een minuut onbenut maken.......... en ik start maar met de administratie. Tja, de theorie is geweldig maar de praktijk weerbarstig! Ik ben weer met beide benen op de grond geland......9 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige beurs om te bezoeken, ik snap wel dat je dan niet kunt slapen van alle indrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig verhaal om te lezen. Inspiratie geeft je vleugels

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De anonieme reactie hierboven is van mij. Vanavond weer lekker breien na gedane arbeid. Heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen :-) Succes met de administratie en dan hopelijk ook nog tijd voor de leukere dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een geweldige indrukken !! ik zou de hele dag een slabbetje nodig hebben tegen het kwijlen .....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Jeanet wat een prachtige wollen van Lang Yarns en heerlijk om al die mooie projecten op de beurs te zien. Je hoofd zit dan inderdaad boordevol ideeen 🤭😍🥳🌞

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ellen de Baare3 april 2023 om 14:14

  Wat een mooie kleur blauw die vesten, prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zie ik nou bijna een soort oranje vissertrui? Mooi, mooi, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen