Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 11 april 2020

Woestijnbloem

Zelden heb ik zo'n Stille Zaterdag voor Pasen meegemaakt. En dat kun je in dit geval best héél letterlijk nemen....  😉.
Nu de provincie zo goed als gesloten is voor toeristische overnachtingen valt het pas op hoe rustig het kán zijn in Zeeland. Ik mis de jaarlijkse camping-gasten maar misschien komt dat te zijner tijd wel weer goed. Gelukkig mag de post de provincie nog wel uit...

Sascha bracht deze week een prachtig nieuw patroon uit: Woestijnbloem-sjaal


Deze prachtige zijwaartse sjaal heeft een heel bijzondere schulprand. Hij is gehaakt met 3 bollen Borgo de' Pazzi Hannah, een ontzettend zacht garen van Lyocell (gemaakt van snippers van de Eucalyptusboom). Dit garen valt heel soepel, is zacht en kriebelt niet. Er zitten 330 m op een bol van 100 gram. Voor deze sjaal zijn 3 bollen gebruikt.




Je vindt dit garen hier in de webshop en hier  vind je het patroon. De gebruikte haaknaald is 3,5 mm.
Wil je het losse patroon kopen? Dan kun je terecht op Ravelry of op Etsy.


Wil je een alternatief garen? Dan is de Stella van Borgo de' Pazzi zeker ook een alternatief, ook dit garen is heel zacht en heeft een lange looplengte. Voor deze sjaal heb je dan 5 bolletjes nodig van 50 gram. En natuurlijk kun je ook een Unicat kiezen, wil je een royale sjaal, kies dan een bol van 1090 meter.

Ik wens je hele fijne Paasdagen toe, blijf gezond!




6 opmerkingen:

  1. Wat een mooi ontwerp weer. Volgens mij heb ik nog drie bollen Hannah liggen ik ga straks een zoeken. Fijne paasdagen en blijf gezond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan wordt het inderdaad wel heel stil ... Hopelijk kunnen de maatregelen gauw weer wat soepeler worden en kan je winkel dan weer volop bezocht worden.
    Goede Paasdagen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedendag, welke kleur is de kleur van de afbeelding? Zie alleen gemeleerde kleuren....

    BeantwoordenVerwijderen