Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 4 oktober 2018

Ieniemienie Zeeuwse Deken

Terwijl we druk bezig zijn met het Beddengoed van Tante Zoet zijn er ook nog genoeg mensen aan de slag met de éérste Zeeuwse Deken, die met de visserstrui-motieven.
Vandaag heb ik zoiets bijzonders gezien, dat wil ik graag met jullie delen!

De originele deken is - mits gebreid op naalden 3½ - ongeveer 165 x 165 cm groot. Natuurlijk kun je ook ander garen nemen waardoor het formaat wat afwijkt. Deze mevrouw dacht het wat kleiner aan te pakken...... met naald 1 mm en heel dun frivolité garen breide de ze complete Zeeuwse deken en plakte de ieniemienielapjes in een prachtig boek:


En daarin: op elke bladzijde (A4) een papieren truitje met het betreffende lapje/patroon:
Voor de verhouding even een euro erbij gelegd. Is dit niet bijzonder???


Kabelen met naalden 1 mm en als kabelnaald een paperclip!
O Wee, als je dan een steek laat vallen 😨


Alle patroontjes waren gebreid, óók die met 2 kleuren!


Ik viel echt achterover van verbazing! (ik zou hier echt, echt het geduld niet voor hebben...)

Het pakket van de eerste Zeeuwse Deken is ook nog steeds verkrijgbaar. Je vind 'm onder het kopje Zeeuws in de webshop. Het pakket is verkrijgbaar in ecru, maar er zijn zoooooveel meer mogelijkheden. Wil je met (verschillende) kleuren werken, mail dan maar even of kom langs. Er is niets leukers dan te schuiven met bolletjes om een mooie combinatie te vinden.

Ziezo - en nu nog even puinruimen van de oergezellige breiclub van vanavond!




4 opmerkingen: