Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel idee├źn en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 1 maart 2018

Kleur

Hebben jullie ook zo'n behoefte aan kleur? Het is warempel 1 maart en ik heb het nog nooit zo koud gehad. Op de eerste dag van de Meteorologische Lente (spreek dat woord eens drie keer uit ­čśë) kreunt Europa van de kou. De oostenwind staat precies op de winkeldeur en de verwarming kan het nauwelijks bijbenen als er weer een klant binnenkomt met een forse koude windvlaag. Vandaag ontzagen veel klanten de koude, denk ik. Dus hield ik me maar bezig met kleurtjes, die Lente gaat toch wel komen hoor!

Vorige week verfden we hele speciale strengetjes: we gooiden ze vol lentekleurtjes en als je goed kijkt zie je dat deze wolletjes ook een subtiel glittertje hebben!


De strengen wegen 100 gram, 345 meter (dat is genoeg voor sokken tot maat 40). 
(sokken breien op nld 2-3mm). Door zijn lengte en kleurtjes is dit garen ook geschikt om mee te haken, neem dan een haaknaald 3½ of dikker. 
Deze strengen zijn ook goed te combineren met effen wol. De kleurtjes zorgen voor accenten in randen of streepjes. 


Deze kleurtjes (en nog veel meer!) kun je terugvinden in onze webshop


We hebben ook een aantal strengen geverfd in 1 tint, ook niet te versmaden ­čśë. En zo blijven we lekker doorgaan, want ik wil uiteraard hebben om mee te nemen naar de Knit & Knot en om straks de eerste zending te versturen voor de Verrassings-abonnementenMaar nu toch die verwarming een beetje bijstellen voor de Brei- en Haakclub vanavond! 
2 opmerkingen:

  1. Oja, de verrassingsabonnementen! Bijna vergeten. Ik ben zo benieuwd wat er straks op de deurmat ploft!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind ze zo mooi met die kleurtjes , maar heb geen inspiratie om het te gebruiken.
    Ik wil het zo graag :(

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...