Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 6 maart 2018

Mozaiek

Tjonge, als ik toch eens een zak tijd zou hebben..... dan was ik al lang klaar met de boekhouding-met-het-nieuwe-programma. En had ik tijd voor andere leuke dingen. Ik voel me zó stom af en toe als ik zit te worstelen met die cijfertjes, toetsen, papier - het gaat nét weer even anders dan ik gewend was en die grijze massa daarboven werkt niet meer helemaal zo snel als vroeger. Dit vak kwam niet voorbij tijdens mijn HBO-V opleiding 😏 - ach, Florence Nightingale deed vast ook niet aan boekhouden (ze was tenslotte nog van liefdewerk-oud-papier).
Gisteren ben ik er eens echt voor gaan zitten (túúrlijk zou ik veeeel liever wol geverfd hebben), en vanmorgen dacht ik verder te gaan. Stom! Geen optie uiteraard met klanten die aandacht nodig hebben, telefoontjes die de hele dag gaan en zo maakte ik natuurlijk de nodige foutjes (aaarghh! hoe los ik die weer op?)

Ik kan me nog herinneren dat ik ooit - in mijn hele jonge jaren - heb gesolliciteerd bij een administratiekantoor (ik heb een nogal ongewone opleidingsroute gedaan). Ik zat daar op een gesprek in een kantoorkamertje, zag al die papieren, rekenmachines (computers waren 30 jaar geleden nog lang niet zo normaal) en ik dacht "als ik hier word aangenomen ga ik langzaam dood". Ik durfde dat toen in het gesprek nog niet te zeggen en tot mijn verbijstering hoorde ik enkele dagen later dat ik was aangenomen voor 40 uur per week. Zonder enig perspectief op ander werk heb ik bedankt voor de eer....... de beste beslissing ooit. Maar misschien had ik dan wel iets beter in de slappe was gezeten. Maar goed, we zijn rijk in de liefde - zullen we maar denken 😊.


Dit is bijvoorbeeld een mozaiek-dekentje waar ik best tijd voor vrij zou willen maken!Wat een prachtig exemplaar. Je kunt het gratis patroon vinden bij Martin Up North, in de tekst vind je de link naar de Nederlandse vertaling.


Het patroon kun je uiteraard ook groter of kleiner maken. Nu die zak tijd nog..........


6 opmerkingen:

 1. Ja, mooi! Ik zag 'm al op Facebook, echt een pracht exemplaar!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er mooi uit. Tja die zak tijd dat blijft de meesten een dingetje hè bij mij dus ook 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet van al je ideetjes die passeren en ik kan ze ook niet maken. Je moet niet verlangen naar die zak tijd want dat komt wel als je ouder wordt en dan is die goeste (zin) voorbij. Dus blijf dromen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is prachtig, ik hou hiervan
  Mocht je de zakken tijd gevonden hebben, gelijk in je webwinkel zetten en zelf 1/2 dagen gaan werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, dit ziet er prachtig uit! Veel succes nog met je boekhouding (ook niks voor mij brrr) en gelukkig maar dat je destijds toch bedankt hebt voor die job die je niet gelukkig gemaakt zou hebben...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...