Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zondag 25 maart 2018

Inspiratie in Keulen

Tjonge, ik voel me net een meisje dat op schoolreis is geweest. En ook een beetje brak, want mijn lijf is niet meer helemaal schoolreis-proof 😁. Wat een heerlijke dag, gisteren! In het bijna twintig-jarige bestaan van onze winkel was ik nog nooit op op de H+H in Keulen geweest, maar nu eindelijk....:

De wekker ging behoorlijk vroeg, om kwart voor 5 stapte ik uit bed. Omdat er op het hele traject Vlissingen-Roosendaal geen treinen reden moest ik op tijd in Middelburg zijn om de "snelbus" te halen. Deze bus was snel. Zo snel dat hij veel te vroeg op elk tussen-stationnetje aankwam en vervolgens een kwartier moest wachten om aan de aangepaste dienstregeling (vast bedacht door iemand op een kantoor) te kunnen voldoen. Dus duurde de reis van 75 kilometer 2 keer zo lang, maar het gaf niet - ik hoefde maar te zitten. In Roosendaal nam ik de trein naar Breda, waar ik opgepikt werd door collega's Monique uit Delft en Jeannette uit Katwijk.

Afbeeldingsresultaat voor ns bussen

De rest van de heenreis verliep vlot en rond tienen konden we ons gaan storten op de enorm grote vakbeurs in Keulen (niet toegankelijk voor particulieren). 
Wat een inspiratie en wat een internationale bijenkorf!

Afbeeldingsresultaat voor H+H köln

Ik zal jullie een kleine indruk gaven van wat we allemaal zagen. Het is absoluut geen compleet beeld, af en toe pakte ik mijn telefoon maar eens om een foto te maken. De rest van de tijd was ik bezig om mijn ogen (en handen) de kost te geven, te zien en te voelen aan al dat moois.


Fabrikanten of groothandels hadden zich echt uitgesloofd om een aantrekkelijke stand te maken. Sommigen heel kleurrijk, anderen sober of klassiek.


Héél veel kleur op de beurs!Strengen met kraaltjes en lovertjes, te mooi om waar te zijn (eh, we hebben het niet over de prijs he?)
Wen er maar aan (deze vond mijn dochter bij thuiskomst helemaal super passen bij haar "bijpassende jeans" - uiteraard ook met gaten)........ :Zoveel stands bezocht, zoveel plezier gehad, zoveel uitgewisseld met collega's, zoveel bekenden gezien ook. Nu bezinkt alles een beetje. Ik aai de gekregen bolletjes, blader de catalogussen voor de tiende keer door. Ik weet niet wat ik leuker vond, het bezoeken van alle stands of alle gesprekken van collega's-onder-elkaar. Monique en Jeannette, heel erg bedankt voor deze geweldige dag!

(bij de stand van Borgo de' Pazzi - wat een moois voor komende winter!)

De terugreis was ook nog wel een dingetje. Vanaf het station Breda begon het grote wachten weer, treinen die uitvielen en alweer die "snelbus". Ik deed er meer dan 3 uur over om van Breda naar huis te komen - vannacht een uurtje korter slapen. Maar ach, wat maakt het uit? Ik heb weer inspiratie voor een heel jaar! Ik heb nu nog maar één wens, of eigenlijk 2: Dat mijn winkel morgen is gegroeid (dubbel oppervlak is wel voldoende) en dat ik achter de toonbank een zak geld vind om 'm te vullen 😁
12 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslag, deze beurs is ook een echt walhalla (of wolhalla) voor de liefhebber, zo inspirerend en zoveel te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke foto's Jeanet!!
  En wat heerlijk dat je zo'n fijne dag heb gehad.
  Die trui die Miriam zo leuk vind heb ik vroeger ook gehad, zoiets dan.
  Echt alles komt terug he ;)
  Geniet nog even lekker na en kruip er vanavond maar vroeg in!
  (alhoewel jou kennende komt daar niks van) Doe dan maar rustig aan vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt genoten dat is duidelijk! Een echte vakbeurs geeft toch weer andere informatie en inspiratie. Jammer dat NS weer een werkweekend bij jullie had. Maar het was gelukkig voorbereid en geen plotselinge verstoring, want dan kun je het een poosje vergeten en dat is op zo'n dagtrip niet meer in te halen. Hoop dat je je vandaag wat hebt kunnen ontspannen, het leek hier in elk geval op echt voorjaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me geweldig om daar rond te kijken naar al dat moois.
  Bedankt dat we door je foto's er ook mogen "kijken".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi verslag Jeanet en Dank voor de foto's! Hoe lang gaat die narigheid nog duren op de lijn naar Middelburg? Geen vraag aan jou hoor Jeanet. Wij hebben een vriendin in Middelburg en al ruim een jaar moeten wij schuiven met een bezoek aan haar omdat er steeds gewerkt wordt aan dat traject! De reis is toch al lang en dan nog een stuk tussen door met de bus, wordt ons te gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige garens zag je op de beurs en wat een inspiratie. Echt één grote snoepwinkel. Ik kan me voorstellen dat het heerlijk was om contacten te hebben met collega's. Tijdens het werk spreek je alleen met klanten. Nu kon je fijn ervaringen met elkaar delen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fantastisch! Ja, ik dacht al halverwege de blog dat je vast en zeker graag je winkeltje zou willen uitbouwen ;-) Als dat eens kon!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke impressie laat je zien Jeanet, lijkt me geweldig om mee te maken, en wat is er veel, te moeilijk om daar een keuze uit te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij een geslaagde dag. Hopelijk ben je een beetje bijgekomen. Ik ben wel benieuwd of de winkel gegroeid is :-D, die zak geld zal er wel niet gelegen hebben helaas. Zo te lezen heb je al de dorpen en steden tussen Roosendaal en Middelburg wel gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig om daar rond te kunnen struinen. En wat een mooie foto's. De Miriamtrui is super.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk verslag! En je schrijft zo goed, beeldend en met humor, dat kan echt niet iedereen.
  Ik heb vanochtend in de PZC niets gelezen over Arnemuiden (postcodeprijzen of interne spontane huisuitbreidingen), dus je 2 wensen zijn, denk ik, niet in vervulling gegaan.
  Moed houden maar, inspiratie is er in ieder geval weer volop.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk dagje moet dat zijn geweest tussen al dat moois! Ik moest bij die foto met die zwart-witponcho op die pop meteen aan Jellina denken door dat jurkje erachter...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...