Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 29 maart 2018

Bloemen-kussen

Het is weer een latertje vandaag..... maar niettemin toch nog wat opgezocht voor jullie:


Foto's en idee: My Crochetory

Dit leuke bloemenkussen gaat straks je tuinbank heerlijk opfleuren (maar het voldoet binnen natuurlijk ook prima!). Ik vond het op het blog My Crochetory (Engels). Er zit een prima schema bij, zodat de taal niet zo belangrijk is. Grappig is dat de ontwerpster het "intarsia"crochet noemt, waarbij de kleur die niet wordt gebruikt achterlangs wordt meegenomen. 


Je kunt het patroon natuurlijk ook in het rond haken met bijv. de mochilla of tapestry-techniek en als je liever breit dan kun je het schema gebruiken voor fair-isle breien. Mogelijkheden genoeg!
(en ook de dikte van je garen is niet zo belangrijk, je kunt het patroon uiteraard eindeloos herhalen)3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...