Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

vrijdag 30 juni 2017

Regenwormpjes

Op Ravelry was ik op zoek naar een patroon voor het kleurrijke garen van LangYarns Mille Colori toen ik het patroon "regenwormpjes" tegenkwam. Mijn interesse was gewekt!Het is een variant op de Baktus met aangebreide franjes van steken die je opzet en in de volgende toer gelijk afkant. Wat een idee - het zijn inderdaad net regenwormpjes!
Het patroon en nog meer foto's vind je op Ravelry (Ullrike strickt) in het Engels en Duits (goed te volgen hoor, écht geen moeilijk patroon).


Je kunt eindeloos variëren met garen. Hierboven is gekozen voor effen kidsilk-mohair en Mille Colori (beiden 50 gram). En van dat laatste garen kwamen vanmiddag 17 kleurtjes binnen....
(100 gram - 400 meter, 75% wol en 25% polymide) € 9,95Eindeloos te combineren met elkaar, met mohair, met alpaca, met effen sokkenwol..... kom maar naar hartelust combineren in de winkel!

En die regenwormpjes? Nou, die hebben het hier hardstikke taai! Met verbazing kijk ik naar de weerberichten en hoor ik over wateroverlast en dergelijke. Het heeft hier in wéken niets geregend van enige betekenis, onze taaie, vruchtbare zeeklei is veranderd in beton. We zitten in het stukje donkere rood en we (samen met de regenwormpjes) kunnen echt wel wat regen gebruiken.... op een of andere manier ontspringen we elke keer de regendans en dat wordt knap lastig.

4 opmerkingen:

  1. Inderdaad....we zullen een regendans moeten bouden, de plantjes smachten naar water. Zolang het maar dunne, malse regen is...maar zeg nu zelf, het is toch ideaal haak-en breiweer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier in Antwerpen snakken we ook nog altijd naar een stevige regenbui hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke regenwormpjes sjaal...en wat betreft de regenwormpjes..die verdrinken hier bijna..wat een regen hebben wij gehad..

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...