Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

donderdag 8 juni 2017

Kant

De laatste tijd blogde ik veel over haakwerk. Beide doe ik graag maar ik merk dat ik 's zomers vaker een haakwerkje neem en 's winters eerder brei. En op het moment doe ik bijna niets omdat mijn vingers zo aan het vervellen zijn dat ik overal achter blijf haken - echt geen pretje. Ik gun mijn handen daarom deze dagen maar wat rust (heb ik best verdiend). Bloggen gaat echter prima 😊.

Graag geef ik jullie deze link van een prachtige omslagdoek of shawl Dancing Butterflies

 Foto´s RavelryJe kunt dit patroon gratis downloaden via Ravelry. Het is beschikbaar in het Engels (en Russisch en Chinees - voor de liefhebber). Je hebt ca. 600 meter Lace-garen nodig (bijv. Lace van Borgo de´ Pazzi).
Eeeh, niet helemaal een patroon voor beginners... maar o-zo-mooi!

En nu ga ik alles weer ombouwen voor de laatste brei-club-avond voor de zomervakantie, het kon zomaar eens druk worden...lekker na-kletsen.

7 opmerkingen:

 1. O wauw, en ik heb precies zo'n streng liggen waarvoor ik een patroon zocht! Ik voel een nieuw project aankomen :-D <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige omslagdoek en jeetje...wat lastig dat je handen zo vervellen. Hopen dat het snel opknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wauw prachtig, ga hem gelijk opslaan...maar wel in het Engels hoor 😂 Heel veel plezier vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig patroon - ik wil het graag proberen! Lastig is dat de eerste teltekening (links, midden, rechts) niet goed leesbaar is in de download. Heb je een oplossing?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze charts staan onderaan het patroon nog een keer uitvergroot.

   Verwijderen
 5. Net wat ik nodig had! Een excuus voor een lace shawl! Bedankt voor het delen! ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel voor de tip, heb net een streng lace meegebracht van Borgo de Pazi bij je, super! Nu nog kraaltjes vinden en tijd en klaar is kees!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...