Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

zaterdag 3 juni 2017

Het 2e Zeeuwse Brei- en Haakfestival - een verslag!

Tjongejonge, lieve mensen wáár moet ik beginnen? Wat een heerlijke dag! Wat een (lieve) mensen, wat een creativiteit, wat een geduld ook! Zal ik aan de hand van de foto's een impressie geven?


Toen we vanmorgen om kwart voor 6 begonnen, stonden de tenten er gelukkig nog! 😁
De onweersbuien waren keurig langs Arnemuiden getrokken en we konden beginnen met het vullen van de tenten en de Markt. Er moest nogal wat gesleept, verzet en opgehangen worden. Terwijl we druk bezig waren kregen we nog een plensbui en een klap onweer, maar dat was om het stof weg te spoelen. De rest van dag was het heerlijk haak- en breiweer.


Na 2 uurtjes stevig doorwerken begon het erop te lijken....


De radiobus van Omroep Zeeland was ook al vroeg van de partij en de hele morgen kwamen er korte interviews en reportages vanuit Arnemuiden.Iedereen hield zich braaf aan de tijden, we konden alles in orde maken. De koffie stond te pruttelen, de meters cake stonden klaar, water en fris gekoeld - wij waren er klaar voor!


De winkel vulde zich al weer snel met mensen. Ans en ik werkten ons een slag in de rondte. Ik ben me ervan bewust dat ik niet iedereen uitgebreid heb kunnen adviseren over alle projectjes en garens, en jullie geduld is af en toe flink op de proef gesteld. Gelukkig bleef vrijwel iedereen geduldig 😉.De bollen unicat waren niet aan te slepen, er is er niet eentje meer over...


Het zonnetje brak door en het werd gezellig!


De jongste telgen van de familie werden ook ingeschakeld.


De workshop garen verven bleek een bloed-serieuze aangelegenheid 😊. Iedereen was zo geconcentreerd bezig!Maar ook alle andere "aanwaai-workshops" werden heel druk bezorgd.Die hiel van de sok bleek ook een heel kunstje!Wat een succes: Durable Cosy fine!
Volgens mij hadden de meeste mensen het prima naar de zin!

Veel belangstelling ook was er voor de nieuwe CAL van Jolanda en Naomi (het is een pláátje!)Loes van Freubelweb was de hele dag bij ons en ze vlogde live vanuit Arnemuiden.
Op de Facebook-pagina kun je deze video's nog eens bekijken, écht heel leuk!
(Dankjewel Loes!)
Het was een geweldige dag! Ik hoop dat iedereen heeft genoten. Het zou niet mogelijk geweest zijn zonder alle vrijwilligers en familie.
Heel erg bedankt ook aan de bloggers en ontwerpers Wieke en Heidy, Jolanda en Naomi, Jellina, Giovanna, Johanna, Sascha, Erry en Ellen en al die mensen die ik niet bij naam noem. Annemarie, ontzettend bedankt voor je foto's - ze zijn geweldig.
Zonder jullie allemaal geen Feestje, heel veel bedankt! 


Deze dag was ook niet mogelijk geweest zonder onze sponsoren: DurableYarn, Borgo de'Pazzi, Scheepjes, uitgeverij Kosmos, Gemeente Middelburg, Adriafil, Lammy Yarns. Scouting Baden Powel (geweldig, die tenten!!), Aan de Haak, Museum Arnemuiden en iedereen die ik nog vergeten ben.
Heel hartelijk dank allemaal!

Wat denken jullie, volgend jaar weer?

Fijn Pinkster-weekend!
17 opmerkingen:

 1. Tuurlijk volgend jaar weer ..... het was geweldig heel de dag aangehaakt, en ik heb erg genoten van alle creatieve mensen om mij heen ... Bedankt het was echt een feestje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OO ja en nog bedankt voor de goed gevulde goodie-bag en de traktatie van Ali ... als de kers op de taart

   Verwijderen
 2. Ja zeker op naar editie nr 3!! Ik ga donderdag nog gezellig even aansluiten����

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was gezellig druk! Ik heb gezellig staan gluren bij de workshops, steeds als ik weer langskwam zat het vol. Maar genoeg inspiratie opgedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had je in de planning maar moest helaas vandaag werken. Het ziet er weer geweldig uit. Probeer volgend jaar toch te komen, en zal binnenkort toch in de auto richting Arnemuiden springen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was een geweldige dag! Het is zo leuk omringd te zijn door al die creatieve mensen die gewoon de hele dag komen aanhaken, een praatje maken en hun haakwerken laten zien. Top! Volgend jaar zeker weer, wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was wederom geslaagd Jeanette, goed gedaan ! Wat bof ik dat ik op de fiets kan komen, hoor van mensen uit de Flevopolder, Zwolle.
  Wieke en Heidy, dank jullie wel voor de les, ondertussen lukt het zonder moeite!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeannet, wat een geweldig verslag, en waar een klein winkeltje GROOTS in kan zijn, fantastisch, en je schrijft, de meeste mensen hadden het naar de zin, joh, ik kan me niet voorstellen dat iemand het niet naar de zin heeft gehad, volgend jaar kom ik ook weer, al is het op de fiets! Dit wil ik nooooit meer missen.enne....bedankt he.....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor het organiseren, het was heel gezellig. Ik heb zo'n mooie Unicat bol gekocht. En de goodie bag is geweldig, wat een leuke inhoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt weer Jeanet voor deze superfijne ontzettend leuke zonnige dag met een gouden randje voor alle handwerkfanaten! Het was geweldig goed georganiseerd en ik vond dat het rustiger verliep dan vorig jaar, bij ons was iedereen supertevreden, ook de nieuwkomers, ze willen allemaal terug volgend jaar en dat zegt toch veel. Een dikke duim voor iedereen die meehielp! En bedankt voor de superleuke goed gevulde goodie bag!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een organisatie, niet alleen op de dag zelf maar de aanloop om het radarwerk aan de gang te krijgen.......Je bent een geweldige motor Jeanet! NS heeft wat ons betreft ook keurig meegewerkt de 6 uur v.v. verliepen zonder vertraging. Het was heerlijk weer Bijkomende factoren die je niet kunt organiseren maar mede bepalend zijn voor mijn mening dat het een geslaagde dag was. En de Arnemuiden tas ga ik zeker gebruiken Promotie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Complimenten voor jou, jouw familieleden en alle anderen die hun steentje bijdroegen aan deze topdag. Ik ben al op diverse blogs een verslag tegengekomen en iedereen kijkt enthousiast terug. Ook laten zij vooral hun aankoop unicat bewonderen. Wie laat nu een kans op zo'n mooie bol voorbij gaan als hij/zij in Arnemuiden op het festival is. Niemand toch.

  Geniet lekker na, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was wederom een super dag. Ik ben voor om het volgend jaar weer te doen. Heerlijk weer om creatief te zijn. De workshops waren heel leuk en inderdaad heel druk bezocht. In de winkel was het druk maar ach we stonden droog, hielpen elkaar en vertrokken met een prachtige tas met leuke dingen. Dus wat wil je nog meer. Mopperaars en voorkruipers nemen we dan op de koop toe. Het weer was super om creatief te kunnen zijn. Jullie hadden het weer super georganiseerd. Nu even bijkomen hoor. Jullie hadden hele fijne hulpjes ingehuurd, ze deden het ook bij de koffie en thee heel goed en gezellig. Zoonlief heeft de verkoop genen duidelijk van moeder geërfd hoor. Kortom wij hebben het heerlijk naar ons zin gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat ziet er heel gezellig uit. Jammer dat jullie zo ver weg zitten. Ik hou het dus maar bij internet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk om dit allemaal te zien en te lezen! Fantastisch dat het alweer zo'n succes was!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 15. volgend jaar ben ik er zeker bij. Helaas viel het nu samen met een workshop.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...