Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

maandag 26 juni 2017

Golf na Golf

Deze prachtige kantsjaal is een prima patroon als je nog niet zoveel ervaring hebt in het breien van kantsjaals. De vorm is als een halve maan, dus heerlijk om te dragen op een koele zomerdag.


Je breit de sjaal aan één stuk, eerst het halve maan-deel en daarna de kantrand.
Het patroon is gratis te vinden bij Knotions, waar je een Engelse beschrijving vindt, maar ook schema's. Met een vertaallijst van enkele Engelse breitermen is er prima uit te komen!

Afbeeldingsresultaat voor knotions onda su onda

Foto's en patroon: Knotions

Garensuggestie: Voor de sjaal heb je ca 730 meter kantgaren nodig, bijv. Jupiner Moon Findley of Borgo de' Pazzi Lace. Wil je liever iets met linnen? Dan is de Pelagia of Fresco van Borgo de' Pazzi beslist ook iets voor jou.
Kom gerust langs in de winkel of informeer even via mail naar de mogelijkheden.

2 opmerkingen:

  1. Echt een hele mooie sjaal! Bedankt om het patroon te delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Jeanet voor deze tip. Mijn vvorlaatste bol Unicat wacht al een poosje om een omslagdoek zonder punt te worden en dit wordt hem omdat het een heerlijk breipatroon is. In het bovenstuk verwerk ik een deel van het kantpatroon a zodat het niet te saai wordt en het is een goede oefening rondbreinaald hanteren.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...