Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

zaterdag 24 juni 2017

Druilerig

Dat was even wennen vandaag...... Na weken van droogte en warmte viel er vandaag een gestage druilerige motregen, waar je goed nat van werd! Uitgerekend vandaag......
Al vroeg stonden mensen hun kraampjes te vullen met allerlei waar maar iedereen was ook behoorlijk in de weer met zeilen en plastic om de regen een beetje buiten te houden.

Gelukkig werd het in de loop van de dag geleidelijk aan droog - hoewel de plu wel in de aanslag bleef. De gebakken visjes namen gretig aftrek, de bezoekersstroom kwam wat later op gang..


Johanna en Fiona waren paraat in de kraam die gevuld was met Zeeuwse handwerkjes, Schortenbont en sokkenwolletjes (daar was het opeens wel weer voor).
Omdat ik de winkel alleen bemande heb ik van de Visserijdag eigenlijk niets gezien, maar gelukkig wel heel wat bekenden binnen mogen begroeten.

Nu is het tijd om even bij te komen! Natuurlijk sluit ik af met een handwerkideetje.


Dit vrolijke zomersjaaltje werd gehaakt door Els en ik mag haar foto's laten zien op mijn blog. Dit zomersjaaltje werd gehaakt van 1 streng filigran. Je begint vanuit het midden (zie 1e foto) zodat de ananassen mooi symmetrisch lopen. Het patroon vind je hier. Je kunt het sjaaltje zo breed en lang maken als je zelf wilt - het patroon is eenvoudig aan te passen,

Dit garen is bij ons verkrijgbaar, 1 streng 100gram = 800 meter (16,50) - 100% heerlijke merinowol.
Deze kleuren zijn er ook nog!Bestellen mag altijd per mail.

Fijn weekend!


1 opmerking:

  1. Ik was wel blij met een graadje minder en die druppels waren wel nodig. Wat een prachtige omslagdoeken! Groetjes en fijne week El

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...