Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

woensdag 21 juni 2017

Muizenissen

Deze week beleefden wij nog een hachelijk avontuur! Wij gingen op muizenjacht......en waren niet bang (nou, een beetje dan).

Toen ik zondag in onze tuin een heerlijk bakje koffie aan het drinken was zag ik in mijn ooghoeken iets bewegen. Nee! Potjandrie - ik zag een muis! En geen kleintje ook (was het wel een muis....?).
Het beestje was natuurlijk al weer verdwenen in het haard hout en nergens meer te bekennen. We namen ons voor om muizenvallen te kopen.
Je weet hoe het gaat met dit warme weer, alle deuren staan wagenwijd open. Zondagavond vond ik op de fruitschaal een aangevreten appeltje! Hoooooooo - Nu werd het menens.........

De maandag besteedde manlief aan het zetten van vallen en controleren van hoekjes in de schuur.
's Avonds was dochterlief alleen thuis toen ze luid geknabbel hoorde in de provisiekast midden in de huiskamer! Het kind sprong een meter in de lucht, sloot de kastdeur hermetisch en belde pa uit zijn moestuin. Die liet zijn kersen voor wat ze waren en kwam uiteraard gezwind naar huis waar ze de zoektocht naar het beest vervolgden.
Natuurlijk vluchtte de muis uit de kast zodra die open was en verdween in een van de hoekjes van onze huiskamer..... neeee!!! Wie onze huiskamer kent begrijpt dat ze toen pas echt een probleem hadden: achter de gordijnen, de computer? Of achter de boekenkast - of erin? In de haard? In de Ikea-kubussen die vol met projectjes en wol liggen? gut-o-gut-o-gut! Toen kwam ik thuis......

The house mouse can squeeze through an opening the size of a dime.
Heel de kamer lag overhoop, de voorraadkast half leeg. Miriam stond met een kussen en manlief met een stok en een kleedje. Geen muis......wel chaos. We luisterden en zochten maar het knaagdier bleef onvindbaar. Ali knipte zelfs de voering onder de bank een eindje los om te kijken of het mormel daar zat. We werden het zoeken moe - het was snikheet, het zweet gutste van ons af en muis was onvindbaar. Blijkbaar zat het beest buiten al in zijn muizenvuistje te lachen. Manlief vertrok naar boven om te douchen en na een poosje gaf ook ik het op, Ik besloot die kast opnieuw in te ruimen en op zoek te gaan waar hij aan geknaagd had. Dat bleek de verpakking van stroopwafels te zijn, verder konden we niets vinden. Plotseling gaf Miriam een enorme gil: MAM!!!! Dáár.....! Muis vluchtte roetsj-roetsj langs mij heen en vertrok naar de achterkamer naar de computer en administratiehoek. Daar staat het vol met mappen, snoeren, papieren en zo. Ali was binnen 2 stappen weer beneden. Je had dat moeten zien...... Miriam weer met dat kussen, ik met de stok van de stofzuiger en Ali met een stok en een kleedje. Met zijn drieën op een vierkante meter op muizenjacht. Ik moet je - gelukkig - bekennen: het beestje heeft het niet overleefd. 

Nu zijn we ietwat paranoide. We zien overal kraaloogjes en horen voordurend geknabbel. 
Hoewel ik best van dieren hou, wil ik deze gasten toch maar niet in huis...

Om in de stemming te blijven:

Amigurumi Squashed Rat Bookmark

Deze boekenlegger vind je hier

En hier vind je er nog een paar. Nog meer muizen-ideetjes? hier vind je alle Muizen-ideetjes die ik verzameld heb. Veel plezier ermee......
17 opmerkingen:

 1. HILARISCH! Maar misschien meer voor de lezer dan voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar, dezelfde paniek in onze keuken toen ik onlangs mosselen aan het koken was en ik dacht iets te zien wegschieten bij de tafel.....ook dat beestje heeft het niet overleefd, hij sneuvelde met behulp van de vliegenmepper (zo'n "elektrische")

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooooh Arga, da's pas dramatisch :-)
   Als ze buiten waren gebleven zouden ze nog lang en gelukkig hebben geleefd....

   Verwijderen
 3. Sorry, maar ik heb vreselijk zitten lachen om je verhaal. Maar kan me voorstellen dat jij daar anders overdenkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welnee, we hebben er smakelijk om - maar in het heetst van de strijd even niet 😬😬😂

   Verwijderen
 4. Hahaha. Ik ken het. Ik heb een dakkapel met plat dak en een klapraam dat zo mooi horizontaal open blijft. Was het heel warm en ik dus beide ramen open. Even later hoorde ik wat bij het klapraam. Zat er gewoon een muis op. Ieghhhhh!! Er zitten dus muizen bovenop mijn dakkapel, en maken waarschijnlijk ook vanalles kapot waardoor het dak lekt. Maar in de tuin haalt mijn lieve kat ze allemaal weg. Dus misschien overwegen om een kat te nemen hihi.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben vooral in de herfst last van muizen; d w z degene die de zomer overleefd hebben . Momenteel houden de uilen de muizenstand goed op peil, er zit een nest met twee jonge kerkuilen in de éne schuur en een nest met twee jonge steenuilen in de andere schuur . En als ze in de herfst of in de winter binnen komen staat er altijd een lekker bordje korrels op ze te wachten........ !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je het troost ... het is meer dan een jaar geleden dat we een hardnekkige muis hadden. Niet te vangen. Het was er zo eentje die de muizenvallen kende. Ze heeft ons dagenlang uitgelachen. Ze had haar vaste plek ergens achter de keukenkastjes. Op een bepaald ogenblik had ik daar een kunstwerk van 4 muizenvallen gezet, waar ze écht niet langs kon. Zocht ze toch zeker geen andere opening. We hebben in die holte wat gif gelegd en de openingen dichtgeplakt. En ja hoor, die zijn nog altijd dicht. Het pak chocolade waar ze aan geknabbeld had, heb ik zeker een half jaar laten liggen. Je weet maar nooit hé, ze moest nog maar ergens zitten. En die toegeplakte hoek hou ik nog altijd in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zit hier smakelijk te lachen. Wat een verhaal en wat heb je het leuk verteld, ik zag het helemaal voor me. Nu duimen dat muis geen familie heeft... groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook al een paar keer muizen in huis gehad sinds ik geen kat meer heb. De eerste keer schrok ik me ook een bult en kreeg ik het diertje in de wc gejaagd. ik gooide de deur dicht en belde naar mijn vader met de vraag wat ik moest doen met een muis die ik had opgesloten in de wc. ( Ik bel altijd naar mijn vader voor zo'n dingen ) ; ' een handdoek over gooien en zo buiten zetten ' zei hij me. Dus raapte ik al mijn moed bijeen en trok ik de deur weer open om vervolgens vast te stellen dat er nergens nog een muis te bekennen was. ik heb geen idee waar die naartoe is gegaan maar ik kan je verzekeren dat ik de tijd erna niet meer gerust op de toiletpot zat.
  Ik heb ook eens een nest muizen in de keuken gehad. Die zaten tussen de vastgezette keukenblok en de muur en ik kan daar absoluut niet aan. vermits ik in een huurhuis woon kan ik ook niet zomaar beginnen breken. Dus heb ik vergif gezet en dat werkte blijkbaar want na een tijdje waren ze weg. Ik heb toen ontdekt dat muizen letterlijk piepen! En toch vind ik ze ook schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daardoor is het ook niet met volle goesting dat ik gifzakjes gebruik. Maar ik geraakte er anders echt niet vanaf ....

   Verwijderen
 10. Whaaah, wat een verhaal!! Ik heb met spanning zitten lezen hoe het afliep, maar had stiekem de pret in m'n ogen. Je vertelt het zo smakelijk, hihi. En dat bijpassende patroontje van die boekenlegger, fantastisch erbij haha! Hopelijk komt er geen muis meer naar binnen bij jullie (en zo wel dan verwacht ik weer zo'n leuk verhaal ;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die boekenlegger heb ik vorig jaar voor de juffen gemaakt. Maar een echte wil je echt niet in je huis hebben!
  Hopelijk blijft het bij deze ene!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wij hebben (gelukkig) geen muizen binnen. Wel kikkers.... Die rare beesten. Een keer een levende betrapt. Maar ook al twee keer dode. wat ze binnen komen doen?????

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oooo muizen, jakkes! Ze schieten alle kanten op (evenals spinnen!!), knagen aan alles wat los en vast zit en lijken ons (bijna) altijd te slim af te zijn. Vaak zit er niets anders op dan gif te gebruiken.
  Hopelijk heeft de muis geen cadeautje - in de vorm van broertjes/zusjes- voor jullie achter gelaten.
  Groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...