Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

zaterdag 10 juni 2017

Wolkig

Nu er een week voorbij is realiseer ik me steeds meer dat we o-zo-gebofd hebben met het weer van afgelopen zaterdag. Overal worden openlucht-evenementen gehouden en wat zijn we dan toch afhankelijk van het weer. En dat is nou nét iets wat je niet goed kunt organiseren van te voren....

Hier schijnt nu weer een stralend zonnetje, heerlijk. Maar we weten dat het zó kan omdraaien dus durf ik wel te bloggen over een kolletje. Deze kreeg de naam Wolkig!


Deze kol is weer een ontwerp van Martina Behm (haar ontwerpen spreken me erg aan!). Dit is een gratis patroon dat ze ontwierp voor Knitty.com, waar je de Engelse beschrijving vindt. Het patroon is ook in het Duits vertaald - dat vind je op Martina's website StrickMich.

Het patroon is herhalend, niet moeilijk maar met een heel groot "wolkig"effect. Je breit een kokertje in het rond.


Patroon en foto': Strickmich


Je breit het kolletje op nl 4mm, je hebt ca 450 meter nodig (maar uiteindelijk bepaal je de lengte zelf!) en je kunt dit van zooooveel verschillende garens maken. 
Patroon Engels: Knitty.com
Patroon Duits: Strickmich2 opmerkingen:

  1. Grappige col met een grappige naam. Hij past goed bij het wolkige weer van de afgelopen week.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk, heb hem meteen uitgeprint!!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...