Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 28 mei 2013

Zeepje!

Terwijl hier hele dikke, donkere wolken zich samenpakken boven de winkel en iedereen thuisblijft (heel verstandig) heb ik eindelijk tijd om even een logje te schrijven. Gisteren ben ik de hele dag bezig geweest met blommetjes en potten en zwarte nagels schoonschrobben. Heerlijk! Vandaag konden we grotendeels genieten van de zon, maar dat lijkt alras over....jammer, het smaakt naar meer!

Vandaag heb ik zoveel bloglezers ontmoet! Wat leuk is dat!! En sommigen kwamen van zo ver, even op de motor vanuit Spijkenisse of van d'n overkant (zeggen wij van Zeeuws Vlaanderen). Zoveel lieve reacties, daar word ik verlegen van....maar het stimuleert ook om door te gaan met bloggen.
Dus hier komt weer een ideetje:



Je kunt hiervan een gratis patroontje vinden op Ravelry, dit is in het engels. Het zakje is gehaakt met haaknaald 5,5 (geschikt voor bijv. Catania Grande, of een dubbele draad Catania). Nu is elk zeepje weer anders van maat, dus dit kun je misschien ook wel zelf verzinnen. Het zakje is vanaf de bodem rondgehaakt (een rij lossen en daarna rondom stokjes haken, waarbij je bij de eerste toer op de hoeken 4 stokjes haakt om de ronding te kunnen maken. Verder is er gebruik gemaakt van een bobbel-steek, je kunt hier een fimpje zien hoe dat moet (engels, maar erg duidelijk). Als je wat ruwer materiaal gebruikt heb je een heerlijk scrub-zakje!

Hou je meer van het fijnere werk (maar eerlijk gezegd is dit vooral voor de sier....), dan kijk je nog eens naar dit zeepzakje:


Hier blogde ik er over en kun je het patroon vinden. Ondertussen regent het hier. Weer....


3 opmerkingen:

  1. Wat zien die er mooi uit. Gelukkig schijnt hier nog volop de zon. Maar weet ook niet voor hoe lang nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je het patroon wil delen! Lijkt me leuk om te maken.
    Maar ja er staat nog zoveel op mijn lijstje van dingen die ik haken wil.....

    BeantwoordenVerwijderen