Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zaterdag 4 mei 2013

Gehaakt jurkje

Vaak krijg ik in de winkel de vraag naar patronen van gehaakte kinderkleding, vestjes of jurkjes. Deze zijn helaas niet zo makkelijk te vinden (en al helemaal niet in het Nederlands). Dit jurkje wou ik jullie dan ook niet onthouden! Het patroon is in het Engels, maar echt niet moeilijk.

crochet dress

Je vindt het patroon hier.

Een haakschema vind je hier (let er op dat er ook inches worden gebruikt. 1 inch = 2,54 cm), de website komt uit de VS, dus Amerikaanse termen zijn gebruikt. Kijk eens naar onderstaand haakschema (gevonden bij Alles over haken).


Amerikaans
(USA)
AfkortingNederlands
chainstichchlosse
slipstichsl.sthalve vaste
single crochetscvaste
half double crochethdchalf stokje
double crochetdcstokje
triple crochettrcdubbel stokje

Je kunt het jurkje haken van dunne katoen of sokkenwol. Het lijfje wordt eerst gehaakt vanaf het middel naar boven toe, daarna het rokje vanaf het middel naar onderen.

4 opmerkingen:

 1. O wat leuk, dit ontwerp staat in het nieuwe boek : '101 crochet one skein wonders' (staat ook een ontwerpje van mij in)
  Erg schattig jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een schattig jurkje, helaas zijn mijn meiden al te groot hiervoor maar...leuk!!

  groetjes mingle-mangle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. schattig hoor! ik ben ook een jurkje aan het haken voor jongste kleinkind.. die wordt deze week 1 jaar.
  ik kon ook geen leuk patroontje vinden.. dus maar iets zelf verzonnen.. maar deze volgt ook nog wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...