Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zondag 12 mei 2013

Een nieuwe week!

Zijn jullie verwend vandaag? Ik wel hoor! Met lieve cadeautjes, een dagje geen minder gekibbel, koffie bij een haardvuurtje, h'mmmmm!

Helemaal klaar voor een nieuwe week. Een week waarvan ik hoop dat eindelijk al het bestelde garen nu eens binnenkomt (zucht, excuses voor het lange wachten!). Een week die al lang weer volgeslibt is met afspraken en dingen-die-moeten, maar ook een week waar de EO een hele week het programma Geloven op 2 uitzendt vanuit Arnemuiden. Spannend, want Ali en ik zijn in de afgelopen weken (met nog een heleboel andere dorpsgenoten) geïnterviewd en gefilmd. Lange gesprekken waaruit een itempje van 5 minuten werd geknipt en ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar het resultaat (want daar hadden we natuurlijk geen invloed op). Geen uitzending op prime-time hoor! Maandag om half 5 , dinsdag-donderdag rond 5 uur (kijk hier), ik geloof dat wij op dinsdag woensdag aan de beurt zijn.

Vandaag vond ik een patroontje van een prachtig babydekentie met een ingebreid hartje.


Hier is het patroontje gebreid voor een baby-dekentje, maar je kunt het breischema natuurlijk voor van alles gebruiken! Ik vond het patroontje op Ravelry, in het Engels, en helaas is er geen breischema bij (Dat vind ik een stuk makkelijke breien). Maar het patroon is erg eenvoudig: de omlijstingen van het hartje is in ribbelsteek, de achtergronden van de blokjes in tricotsteek en de hartjes in averechte tricotsteek. Deze deken is gebreid op naalden 4½, maar dat kun je makkelijk aanpassen aan je garen.  Neem een effen, ronde draad voor het mooiste resultaat. Bij een gemeleerde draad komt het hartje niet zo mooi uit.

(foto's van Ravelry)

19 opmerkingen:

 1. Oh oh jullie zijn toch ware filmsterren hè

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sooo zauberhaft! Großes Kompliment!
  Liebe Rosaliegrüße

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zo'n dekentje met meerdere patronen gebreid. Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend mooi dekentje! Helaas ben ik een beginnend breier en een engels patroon gaat me (nog) boven m'n pet. Ik sla hem in ieder geval op, wie weet in de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt dus kijken op 2 rond de klok van 5. Heb dat programma nog nooit gezien, maar deze week gaat het gebeuren..
  Mooi dekentje..
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben heel benieuwd. Helaas is het voor ons op een onmogelijke tijd. Gelukkig is er www.uitzendinggemist.nl :-)
  Groetjes van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lief dekentje.
  Jij/jullie worden nog BN-ers zo!
  Grzz Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh, we moeten toch maar aan het breien gaan, wat een ontzettend leuk dekentje!! geweldig!
  groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 9. is er een nederlandstalige beschrijving van dit patroontje. Ik kan de engelstalige beschrijving niet volgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. graag, want ik kom er niet uit

   Verwijderen
  3. Ik zou heel erg graag het vertaalde patroon met uitleg willen hebben

   Verwijderen
 10. Oei, dat Engels gaat m voor mij ook niet worden. Een echte breister kan hier waarschijnlijk wel wijs uit worden, maar ik ben een rasechte beginneling en snap er niet veel van. Is er iemand die een vertaling heeft of dat makkelijk omzet? Hij is zo leuk! Wil aan de slag voor mijn prille popje die overigens al eind januari geboren hoopt te worden. Evt. doe ik gewoon één rij hartjes, ook al heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou graag baby deken met de hartjes willen breien
  Hoe kom ik aan het patroon,zou iemand mijn willen helpen
  Als het kan in het Nederlands,voor mijn eerste kleinkind!
  Bijvoorbaat mijn dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou graag baby deken met de hartjes willen breien
  Hoe kom ik aan het patroon,zou iemand mijn willen helpen
  Als het kan in het Nederlands,voor mijn eerste kleinkind!
  Bijvoorbaat mijn dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helaas zit er in het patroon een fout... Ik ga het patroon in het Nederlands uitschrijven. Mochten er mensen zijn die het willen hebben, stuur maar een mail.
  Sjmc.bol@me.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag zou ik het in het nederlands willen zou U mij kunnen helpen

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...