Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

dinsdag 14 mei 2013

Nachtliedjes

Hè, hè, dát is klaar! De bestelde bollen liggen allemaal apart om verzonden of opgehaald te worden.    Kan ik ook eindelijk deze prachtige sjaal laten zien die Charlotte voor mij breidde. Deze ligt al een week te branden om geshowed te worden, maar het leek me wijzer om even te wachten tot er weer wat op voorraad was. Hier komt-ie - tadaaaaah:En een superdik compliment voor de maakster: Charlotte!


Voor deze grote omslagdoek of sjaal is precies 1 bol Unicat gebruikt (900 meter) en je ziet dat je met breien dus veel minder garen gebruikt dan bij haken. Het kleurenverloop is in het echt veel mooier dan op de foto. De sjaal is gebreid met naalden 4½ en het patroon heet Nachtliedjes (of in het Engels Nightsongs). Het originele Engelse patroon kun je vinden op Ravelry, maar er is daar ook een Nederlandse vertaling te vinden.

En dit is wat ik nu nog over heb:


Zit er wat voor je bij, dan mag je mailen. Wie het eerst komt,..... :-) Zoals je ziet zijn veel blauw-tinten en de kleur Butterfly en Regenboog al weer weg, ik bestel deze week weer hoor!

Nog wat details: 60 % katoen/40 % acryl, prima te wassen op 40 graden. Al deze bollen zijn 900 meter lang en hebben een heel langzaam kleurverloop. € 23,95 per bol - helaas lukt het verzenden niet in een envelop! Kijk voor meer ideeën hierhier en hier voor de gehaakte granny-kol.


Ziezo, ik ga nu mijn eigen nachtliedje maar eens zingen!

15 opmerkingen:

 1. de gebreide sjaal is werkelijk prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is het toch prachtig garen... En wat een mooi patroon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn zuinige oma legde mij al uit waarom breien minder garen vraagt: voor elke steek gaat bij breien de draad een keer omhoog en een keer omlaag, bij haken is dat per steek drie keer volgens haar. Kan me niet meer zo goed voorstellen hoe precies, maar feit blijft dar haakwerk veel compacter is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n mooie sjaal met een pracht van een naam! Zucht, kunnen we ooit alle mooi leuke projecten die er zijn maken??? En de wol is super!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ahh ik ga maar weer op mijn handen zitten. Ik kan ten eerste al niet kiezen tussen 4 bollen en ten 2e heb ik niet eens geld voor 1 bol laat staan 4 en ten 3e zit ik op een woldieet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O,oooo, die bollen kijken me aan, koop mij, koop mij...... Maar, even geen centjes voor, misschien binnenkort, maar dan nog kiezen, zooooo moeilijk.

  Ik zag Jaenet vanavond op tv, met je man. Was erg leuk en wat wonen jullie heerlijk zeg. Wat een heerlijk plaatsje, Arnemuiden en die truien, geweldig, dat je man hem aan had.

  Groetjes, Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb je nog bollen over? Ik ben benieuwd.

  Gr.,

  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie kleuren garen zijn het. Wacht met spanning op mijn bestelling!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reacties
  1. De kleur van de omslagdoek is Onder Water, die van de kol heet Butterfly

   Verwijderen