Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 11 mei 2013

Pimpelliese

Wat een beetje nachtrust kan doen.... vandaag ging het al weer wat soepeler! Niet perfect natuurlijk, want als je bij je vers getrokken tomatensoepje een brood probeert te bakken zonder gist dan krijg je toch rare verrassingen....... een soort klei-hompje met een knoer-harde buitenkant. Tja, perfect is ook maar saai he? :-)

Op de valreep van de zaterdag nog een logje dan! De Pimpelliese is een sjaal die niet moeilijk is te breien, want het merendeel is recht gebreid. Door het ajourrandje aan de zijkant is de sjaal net iets sierlijker dan de baktus, maar niet veel moeilijker: Je vindt het patroon o.a. terug op Ravelry:


Je kunt allerlei soorten garen voor gebruiken, van kantgaren voor een fijn breiwerk, sokkenwol, restjes en ook katoen. Net wat je wilt! En je kunt de sjaal natuurlijk ook zo groot maken als je wenst.

Op Ravelry vindt je heel veel versies!

Van Scheepjes Invicta

Catania Color

Regia Hand Dye -effect (een hele mooie sokkenwol!)

Je kunt het patroon gratis hier vinden (In het Nederlands), en hier vind je een brei-schema. We hebben het patroon ook in onze winkel uitgeschreven (ook met breischema) en je krijg het met het garen natuurlijk mee.

Deze is door Johanna gebreid van Cotton Bamboo Batik:5 opmerkingen:

 1. All shawls are very beautiful!! ♥ My favorite is the last one, great idea to add some flowers :-). I love the Pimpelliese pattern and have already made several, it's something that you will always love to do again!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukje weer, de baktus heb ik al eens gemaakt maar met dit snoezige randje er aan wordt hij meteen heel anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Die staat bij mij ook nog eens in de planning...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. pffff m'n to-do-lijstje begint langzamerhand een lijst te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat moet ik toch beginnen? Mijn to-do lijst wordt stilaan eindeloos lang.... verkopen jullie ook tijd erbij? Dan wil ik meteen een hele kar vol bestellen! Want ook deze sjaal is weer supermooi en leuk en makkelijk te maken, toch onthouden :)
  Groetjes en bedankt, rita.

  BeantwoordenVerwijderen