Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 6 mei 2013

Poppen!

Wat een heerlijke dag! Wat een beetje zon toch met me doet.... :-) Zoals altijd is de "vrije" maandag volgepropt met dingen waar sommige mensen de hele week tijd voor hebben. Na al die jaren denk ik nog steeds dat er in die maandag meer uren zitten dan in andere dagen, dus plan ik de dag zo vol dat - uiteraard - ik altijd veel, veel tijd te kort kom. Zo ook vandaag! De hele dag in de weer geweest met plantjes, potgrond, zaadjes en uiteraard ben ik nog lang niet klaar. Vanavond genoten we bovendien van de eerste barbeque in de moestuin, het zal vast de laatste niet zijn...

Na het genieten van de buitenlucht en de heerlijke kebabjes van man-lief rest mij aan het eind van de avond nog de afwas, dus een beetje verlaat schrijf ik nog een logje vandaag.

Ingrid stuurde me deze week een foto met hele leuke poppen:


Ze gaf me het blog waar deze leuke poppen vandaan komen, het is een Engelse website maar de patronen zijn zeer duidelijk en zijn voorzien van heel veel foto's ter verduidelijking.
http://flutterbypatch.blogspot.nl/ - de poppen vind je onder de naam Dolly Time. De patronen worden o.a. verkocht via Ravelry en Etsy.


Naar hele leuke poppen vind je hier ook schattige Konijntjes en Muisjes. Bijzonder aan deze patronen is dat ze te maken zijn met 2 naalden (dus niet rondbreien!)Op het blog kun je ook een aantal gratis patronen vinden, waaronder deze grappige potlood-poppetjes en dit Japanse poppetje (en nog veel meer).


Bywater_1

11 opmerkingen:

 1. Geweldig Jeanet die poppen, de potloodpoppetjes zijn geweldig, ook de Japanse is superleuk! Toch weer onthouden, maar ik ben momenteel met het Arne en Carlosvirus besmet en heb daarvan mijn eerste pop gemaakt, ook heel leuk.
  Bedankt voor de tip!
  Groetjes, rita.
  De andere poppen zijn ook schattig, net als de konijnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rita, ik ben het helemaal met je eens. Het zijn schattige poppen, maar ik ben ook weg van die poppen van Arne en Carlos (zie mijn icoontje...). Ik heb er behalve deze pop ook eens een konijn van gemaakt als kraamcadeautje.
   Overigens vind ik het konijntje op de foto hierboven ook erg leuk.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke poppen.
  Ze zijn echt super lief.

  gr jacoline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het konijntje zo schattig, met het vestje aan. Maar ik kan nergens het patroontje vinden? Iemand een idee waar ik het beste kan zoeken? Op http://flutterbypatch.blogspot.nl/ kan ik ze niet vinden (het gaat dan natuurlijk om het vestje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk eens in de Etsy-shop van Dolly-time http://www.etsy.com/shop/dollytime of http://www.etsy.com/shop/toyshelf je kunt de patronen ook via Ravelry vinden:

   http://www.ravelry.com/stores/dollytime
   http://www.ravelry.com/stores/toyshelf

   Verwijderen
 4. Leuk, vooral die potloden. Onthouden, misschien een idee voor traktatie op peuter/kleuterschool (voor mijn kleindochter).
  Kreatieve groeten van Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die poppetjes! Dank je wel voor de tip.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het jammer dat alle patronen die hier te vinden zijn om te kopen Engels zijn. Je hebt er feitelijk niets aan als je geen Engels kunt lezen. Ik heb eens gekeken naar die gratis Engelse patronen en dan begrijp ik er geen hout van. Dus mooi Blog...maar het is een lekker taartje waar je niet van mag eten en o, ja nog een ding...wil je bij Etsy kopen dan moet je een pay-pal account aan maken ...ook al een hindernis!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Leonie,
   Het is inderdaad jammer dat er geen Nederlandse patronen voorhanden zijn, maar als ze er niet zijn, dan kan ik er ook niet over bloggen. Er zijn Nederlandse patronen van knuffels van "Zij maakt het", maar die zijn op 4 naalden gebreid en niet iedereen is daar bedreven in. Er staan meer dan duizend berichtjes op mijn blog en die verwijzen echt niet allemaal naar Engelse sites, of koop-patronen. Er blijft genoeg over om te maken, ook als je geen Engels spreekt.
   Groeten,
   Jeanet

   Verwijderen
  2. Ik snap Leonie, ik kan wel Engels maar een breipatroon is toch niet gemakkelijk te vertalen. En hulp via Internet dat vind je nergens. Ik zoek al maanden een patroontje voor een jasje en een jurkje voor de lappenpop van mijn kleindochter maar niemand heeft dat blijkbaar. En het boek "poppen breien" daarin is alles met 4 pennen, dus dat is dan weer een ander probleem. Ik vind het heel jammer.

   Verwijderen
  3. Ik snap Leonie, ik kan wel Engels maar een breipatroon is toch niet gemakkelijk te vertalen. En hulp via Internet dat vind je nergens. Ik zoek al maanden een patroontje voor een jasje en een jurkje voor de lappenpop van mijn kleindochter maar niemand heeft dat blijkbaar. En het boek "poppen breien" daarin is alles met 4 pennen, dus dat is dan weer een ander probleem. Ik vind het heel jammer.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...