Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 23 mei 2013

Gelderse mutsjes

Vandaag ontving ik bij de post een verrassing! Uit een envelop kwam het boekje "Gelderse gebreide mutsen" tevoorschijn, het was een cadeau van Anke Grevers (een van de schrijfsters).


Vorige week was zij in de buurt op vakantie en deed mijn winkeltje even aan. Met een gezamenlijke passie voor handwerken kwamen we niet snel uitgepraat, dat begrijpen jullie wel! Zo als ik bewonderaar ben van onze Zeeuwse streekdrachten, is Ankie dat van de Gelderse en zoals zo vaak is er van de prachtige Gelderse mutsen nauwelijks beschrijvingen of patronen gemaakt. Ankie, Henny en Connie hebben vele oude mutsen in bruikleen gekregen en hiervan hele duidelijke beschrijvingen gemaakt. Wat een leuk boek is dit!! Er staan patronen in van prachtige mutsen voor baby's, poppen en beren, kinderen en volwassenen.


Wie wel eens naar de Handwerkbeurs in Zwolle is geweest heeft de verzameling vast wel eens zien staan, of meegedaan met een workshop. En anders kijk je eens op de website www.geldersemutsen.nl/ . 


Naast het boek over de mutsjes is er ook een boek uitgebracht over Kralentasjes breien en ook eentje over Gebreide poppen-sokjes en -kousen. Bijzonder!!


In de webshop van Gelderse Mutsen kun je de boeken bestellen, maar ook beginnerspakketjes om kleine tasjes te breien of grotere pakketjes voor de prachtigste beursjes.



En ben je op zoek naar bijzondere, prachtig bewerkte beugels voor je beursjes, dan moet je zeker even kijken in de webshop (naar beneden scrollen).


Op de website van Gelderse Mutsen kun je ook nog gratis patronen vinden, o.a. van deze leuke poppenjurkjes, kijk maar hier.

Anke, ik vond onze ontmoeting heel bijzonder en ik ben heel erg blij met het boek!

3 opmerkingen:

  1. Dat zou leuk zijn van Zeeuwse mutsen,ik heb je toevallig net een mail gestuurd van een Zeeuws poppetje wat ik gemaakt heb. Ik had geen patroon heb zomaar wat zitten freubelen.misschien iets voor Christel Krukkert nieuw boekje met klederdrachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn leuke mutsjes en kleertjes. Ik was ze al eens hier of daar tegengekomen, maar weet nu gelukkig ook waar ik ze kan vinden of de boeken ervan. Bedankt! Ze zijn prachtig :)
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga in oktober een workshop bij deze dames doen, nu al zin in :)

    BeantwoordenVerwijderen