Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 12 april 2013

Sokkenwol

Vandaag kwamen dozen vol wol en katoen binnen. Veel katoen en wol voor de Visserstruien, veel boekjes en eindelijk een deel van de Miami (ja, ook weer kobaltblauw!!) en een doos vol met Trekking-sokkenwol, MAAR......... je gelooft het of niet: het kleurtje voor de ponchette is even niet leverbaar. Dus al die mensen die nog wachten op het bolletje met patroon, nog even geduld - als het goed is is het er over 2 weken weer. Sorry, excuses, pardon, entschuldigung, het spijt me - maar ik kan er niets aan doen!

Dit kleurtje kwam overigens wel mee, kleur 550. Hier word ik weer vrolijk van!


Waar je dus hele mooie sokken van breien kan!



of  kleur 551, mooooooooi!



kleurtje 515 is gebruikt voor dit schattige baby-jasje (waar maar weer uit blijkt dat je sokkenwol voor veel meer kan gebruiken dan sokken!)



Het Engelse patroontje vind je hier.

Deze sokken zijn ook deels met Trekking gebreid, ze zijn echt heel speciaal. Swingsokken (van Ans)

Deze brei je helemaal anders!


Ik zag deze sokken voor het eerst op de Handwerkbeurs bij Wolhalla. Er is een Nederlandse vertaling uitgekomen van een boekje over deze bijzonder techniek, te bestellen bij Wolhalla (ik heb het niet).


Wees eerlijk, je hebt sokken en sokken..... :-)

En niet vergeten, je kunt met sokkenwol dus ook prima HAKEN! Door de lange looplengte wordt je project ook niet zo zwaar.

11 opmerkingen:

  1. Getsie Jeanet; kom ik toch voor het eerst van mijn leven in de verleiding om sokken te breien..... Wat jij al niet teweeg brengt ;)).
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een geweldige mooie wol gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daar moet je wel vrolijk van worden als je deze sokken draagt.

    Fijn weekend,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik dacht juist hetzelfde als jij Nelleke, nog nooit zin gehad om sokken te breien maar je zou zowaar in de verleiding komen ;)
    Weer hele mooie wol en ja je hebt echt wel een droomjob, geniet ervan!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die laatste foto..alsof de wol licht geeft. Het lijkt me wel wat voor een avondje dansen! Kan je dochter niet een trend in de uitgaanswereld zetten? Ik heb nog nooit sokken gebreid, maar dit zijn wel heel bijzondere!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat súper die sokkenwol!! Ik moet het nu toch echt gaan leren hoor. Kreeg gister voor mijn verjaardag het boekje "Sokken brei je zo" en nu deze wol....niets zou me toch meer in de weg moeten staan. Even moed verzamelen not Jeanet (en tijd)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die kleuren: daar word ik zeker vrolijk van!
    En sokken breien is zo leuk om te doen... :)

    Fijn weekend en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Allemaal prachtige sokken wolletjes. Ik ben dol op sokken breien. Heb nog diverse bolletjes liggen; die moeten eerst maar weg gebreid worden. Die overdwars gebreide staan ook in mijn planning.... wanneer ze aan de beurt zijn???? Nog niet...
    Fijn zonnig weekend, geniet ervan en groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke sokken weer. Maar ik zit met een probleem bij mijn sokken die ik brei. Ze zakken af! Hoe kan ik nu zorgen dat ze dat niet meer doen? Ik heb al de boord gebreid met dunnere naalden. Wie oh wie heeft de goede tip?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @Joke: misschien de rechter steken verdraaid rechts breien?

    BeantwoordenVerwijderen