Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 10 april 2013

Filethaken

Nu alle vormen van breien en haken weer in de belangstelling staan is het ook weer hip om een kastrandje of gordijntje te haken. Filethaken is een techniek die niet zo moeilijk is (stokjes, lossen en een beetje tellen) en waar je een leuk effect meer krijgt. Ken je deze nog?


Ik maakte de foto in ons Museum, waar het als kastrandje dient.Nog een paar weken en dan is het museum weer geopend. Een hele winter lang is er hard gewerkt aan de uitbreiding: veel nieuwe dingen zijn er te zien! Het museum draait op vrijwilligers en is daarom maar beperkt open, je vindt de openingstijden hier. Het is op loopafstand van ons winkeltje. 


Het patroontje van het hartjes-randje hebben we uitgetekend maar ik krijg het hier niet gekopieerd. Je kunt het bij mij ophalen!

Maar je kunt ook makkelijk zelf patronen maken op ruitjes papier, dat deden al velen! Filethaken is ook niet alleen geschikt voor gordijntjes en dergelijke, maar ook erg geschikt als deken of sprei. (en niet zo zwaar). Zoals deze dekens van Jellina:

Foto

Foto

Deze van Ineke:en wat denk je van deze!!


als gordijn:


Pak je ruitjes papier en aan de slag!

Hier en hier vind je meer informatie over filethaken.

14 opmerkingen:

 1. Mooi, mooi, mooi. 'k Heb vandaag een boekje cadeau gekregen met allemaal beestjespatronen om te haken. Wat een leuke bezigheid toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuke dingen allemaal!

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat heb ik vroeger veel filet gordijntjes gehaakt, met theepotten, met hartjes en ga zo maar door!!!! leuk hoor dat dit alles weer in is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken de gordijnen wel van vroeger.
  Als kind zag ik ze overal. Ik vind het randje met de hartjes echt heel snoezig...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is leuk zeg! Hier krijg ik helemaal zin in. Ga vanavond meteen die hartjes uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enig Jeanet! Filethaken is echt helemaal leuk,zeker in deze hedendaagse uitvoeringen. Net als Baukje heb ik vroeger heel wat gordijntjes zo gehaakt en ook nog een doopjurk met mutsje en slofjes.
  Dus nu komt het weer terug; "the circle of time". :))
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. om dit weer te zien is een feest van herinnering!
  De gekleurde hartjes voor het raam zijn een project to do voor me geworden!! Dank je! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lovely curtain!
  Come to visit me, please.
  If you want, maybe we can follow each other!
  Nina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig he al die kleden bij elkaar jammie!
  Doordat je al eens eerder de kleden van Ineke
  plaatste ben ik toen aan mijn harten deken begonnen.
  Het is een ander soort haken, maar zo leuk om te doen,
  en inderdaad veel luchtiger en minder zwaar.
  Ideaal voor een zomerkleed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend leuk zeg !! Ik wist niet dat er een museum zat en ik kom toch wel eens in Arnemuiden ; )
  Wat een mooie haakwerken, je krijgt gewoon zin om aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...