Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 21 april 2013

Visserij-event, een verslag

Bijna een jaar na het maken van de foto-reportage van de Arnemuidse Visserstrui, na maanden van voorbereiden, meten, passen, keuren, testen, enz. konden we gisteren een officiële presentatie geven van de Arnemuidse visserstrui. Maar niet alleen die trui, maar alles wat ermee verbonden is! De binding met het water, de streekdracht, onze geschiedenis, de Werf en het Museum en nog veel meer. Gisteren was het zover! De pers/media was uitgenodigd, even als velen die er op een of andere manier aan hadden meegewerkt. Een impressie (foto's gemaakt door Johanna, Wendy of mijzelf), het is een "kleine" selectie geworden van de prachtige foto's die we hebben kunnen maken:


Alle (lokale!) modellen werden gestyled en geschminkt (wat er op neer kwam dat er wat kalende bolletjes werden gepoederd en wat walletjes werden weggewerkt...)


 Omdat natuurlijk niemand ervaring had in het lopen op een catwalk moesten we even oefenen.


Een laatste inspectie rondje van Roya Hesam (winnaar van de International Graduate Fashion Week in Londen), die ons hele project begeleide.


In een van de oude loodsen op de werf exposeerde Wendy haar prachtige foto's uit het boek Stae m'n bovenmusse goed?


 Deze lieve dochters stonden ook weer voor ons klaar!


En dan nog even wachten en oefenen voor het gaat beginnen!

Even een rondje oefenen met een juk, kun je voorstellen dat vroeger die manden gevuld waren met vis en dat vrouwen kilometers liepen om met de vis te gaan leuren.Eindelijk kon het beginnen! De Burgemeester opende het evenement en er werd een presentatie gegeven over de geschiedenis van Arnemuiden, maar ook de verbinding naar de toekomst!


En toen kon de modeshow beginnen! Miriam en Joy mochten als eersten op de catwalk, waarna er nog velen volgden.


En Daniël natuurlijk ook!En dan ben je 73 jaar en ben je weken bezig om alles voor te bereiden, sta je om 5 uur op om jezelf in Arnemuidse klederdracht te kleden, nog 3 anderen aan te kleden (geloof me, dat doe je niet in een paar minuten), dan ben je gastvrouw en dan ga je ook nog op de catwalk. Dit is mijn moeder! En ik ben ongelooflijk trots op haar!!!


Na de modeshow mocht ik een eerste exemplaar aanbieden aan gedeputeerde Kees van Beveren..


... die met de trui ook nog een rondje op de catwalk liep!!


Na afloop nog even praten met journalisten.


Het was een geslaagde dag! Zonder al die vele vrijwilligers was het nooit gelukt en ik wil iedereen heel hartelijk bedanken.
En die trui? Die kun je kant en klaar bij ons in de winkel kopen in marine en jeansblauw. Zelf breien kan natuurlijk ook - in alle kleuren van de regenboog.Nog meer kijken en lezen? Je vind een filmpje van Omroep Zeeland hier, en geweldig mooie foto's van Anna op haar blog Van Anna's Hand.14 opmerkingen:

 1. Wat een bijzondere en leuke dag. Mooi wat je hier allemaal laat zien. De truien zijn prachtig geworden. Misschien iets voor komende winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke dag moet dat voor jullie zijn geweest. De foto's zijn iig schitterend! Voor jou was een hoofdrol weggelegd begreep ik en dat lijkt me wel verdiend!
  Gefeliciteerd met dit succes!
  Lieve groet, Nelleke
  Het gezin Jaffari ziet er schitterend uit zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi en leuk en bijzonder! En wat hadden jullie een geluk met het weer! Prachtig hoor!

  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijzonder leuk verslag met mooie foto's van een onvergetelijke leuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een bijzondere dag voor jullie. Zeeland promotie ten top!!!!

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. VAN HARTE GEFELICITEERD MET DIT SUCCES.

  Wat een leuk verslag. Prima!!!!!!!
  Ik kwam veel in Zeeland om te duiken, maar ik ga nu verder kijken dan mijn neus lang is.
  Fijne zondag
  Mariet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig dit hele project en wat een mooie foto's! Dat was ongetwijfeld genieten gisteren. Geniet er vandaag nog maar eens lekker van na.

  Fijne zondag nog en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. was für schöne bilder . wenn ich das gewust hätte , das ein so schönes fest in arnemuiden war , dann wäre ich vorbei gekommen. schade . liebe grüße martina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige foto's en verhaal. Zo wanen wij ons ook een beetje in Arnemuiden. Fijn dat jullie zo'n mooie dag hebben gehad.

  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo te zien en te lezen was het een geslaagde dag :)
  Dank je voor je uitgebreide verslag en
  fantastische foto's (ook op facebook)
  Wat fijn dat het ook zulk mooi weer was!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldige dag!!! Het weer werkte mee. De hele familie in het spier om de dag tot een succes te maken. Prachtige promotie van Arnemuiden en die prachtige truien.
  Succes er mee; dat heb je wel verdiend.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heerlijk om te lezen en om te bekijken! Wat een geluk, dat mooie weer erbij. Geweldig! En dan is het ook nog eens een hele mooie trui!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zul jij genoten hebben, ik schiet gewoon vol zo veel liefde knalt eraf voor je moeder, meid je verdient een lintje, je kunt ook trots zijn op wat jullie neergezet hebben geweldig, dank je wel dat ik me mocht genieten
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen