Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 3 april 2013

Kroning

We kunnen er niet meer onderuit: er komt een nieuwe Koning! In ons land is dat niet helemaal met een echte kroning, maar die kroon staat wel symbool voor alles wat met het Koningshuis te maken heeft. Vandaag vond ik dit: erg toepasselijk!

*

Ik vond 'm hier. Niet helemaal naast de deur, dus zocht ik verder naar een patroontje.

En jawel, tadaaah! Na wat speurwerk vond ik dit:


Je vind het telpatroon (schema) op deze Japanse Site. Het is nog wel wat puzzelen met het patroon, maar dan heb je ook wat :-)

Als Koninklijke boekenlegger is het motief ook mooi!


Een ander Kroon-motiefje vind je hier (met haakschema), je ziet dat het overal toepasbaar is, ook/zelfs op een washandje!


En nu als de wiedeweerga die winkel openen! Gisteren zijn de hele dag bezig geweest om (onverwacht) tenten te repareren van toeristen die tijdens de Pasen op vakantie zijn en de tent niet meer dicht kregen (da's koud!!). Het kampeer-seizoen is bij deze dus geopend! 


En de bestellingen voor de K(r)oningsmantel zijn ook niet bij te benen - aan de slag!

Verkleedkleding: Koning of Koningin


11 opmerkingen:

 1. Goh Jeanet, jij bent ook van alle markten thuis.
  En super bedankt voor het kroontjespatroon, ga hem op een t shirt naaien.
  Grtz,
  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh dat kroontje...wat sjiek om te haken en ergens op te maken,heel koninklijk!

  groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super chique, die kroon; dankjewel!
  Wat een klus die tent in de tent ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan altijd een haken en dan met spelden op mijn shirt vast maken ;-) Op het handdoekje vind ik het wel helemaal leuk....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zullen die mensen blij geweest zijn, dat ze bij jullie terecht konden! Je moet er niet aan denken.. (Ik ben toch al meer van de huisjes...).
  Dat kroontje is een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een geweldig patroon. Zojuist heb ik me er even op geconcentreerd!
  Hier het resultaat:

  http://haakhaakdedy.blogspot.nl/2013/04/kroon.html

  Dankjewel! (ik heb jouw blog vermeld als bron)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha wat leuk! Ik was ook al kroontjes aan het haken, maar deze is prachtig, dankjewel! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...