Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

woensdag 24 april 2013

Blaadjes-rand

Deze prachtige sjaal is heel bijzonder door de blaadjesrand aan de zijkant:


Je kunt het gratis patroon vinden hier op Ravelry, en hier.
Deze  variant vind ik ook er mooi!


Omdat het grootste deel gebreid is in tricotsteek moet je de sjaal wel blokken, anders gaat hij krullen.

Je kunt de sjaal eenvoudig verlengen en dus zo lang maken als je zelf wilt!LET OP, Betsy maakte een Nederlandse vertaling van dit patroon, je vindt het hier!! 


8 opmerkingen:

 1. mooi! Gelukkig is hij voor nu te warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die rand maakt het een mooie sjaal. Vast een domme vraag maar wat is blokken??? Ik snap uit je verhaal dat het tegen het krullen is...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dinah, "blokken" is het (wassen en) opspannen van jou brei- of haakwerkje. Op die manier komen de steken goed te liggen en krijgt je werk de goede vorm. Bij het breien van ajour (lace) motieven moet je blokken om de motieven goed te kunnen zien. En het helpt ook tegen "krullende" tricot-steek-randen.
   In goede handwerk-winkels is vaak een speciale wol-wasmiddel voor het blokken te koop. Bij gebruik van fijne en/of dure wol is het gebruik hiervan zeker aan te raden. Lieve groet, Johanna

   Verwijderen
  2. Weinig meer aan Johanna's verhaal toe te voegen! Als je precies wil zien hoe het in zijn werk gaat kijk je even op het blog van Anna: http://vanannashand.blogspot.nl/2012/09/dressen.html

   Verwijderen
 3. Dat is een hele mooie sjaal zeg. Ik vind de kleurtjes het mooist, vooral de groene, echt toepasselijk ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie sjaal, weer eentje om te onthouden, heel gaaf patroon zoals jullie zeggen Jeanet!
  Bedankt om het ons weer te tonen :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...