Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 10 oktober 2012

Oproep voor SIBOL

In april schreef ik al eens eerder over Sue van SIBOL (Sinshine International Blankets of Love). Sue verzamelt gehaakte of gebreide vierkantjes (liefst van acryl) van 15 x 15 centimeter die ze krijgt toegezonden vanuit de hele wereld. Ze maakt daar dekens van die ten goede komen voor de ouderen in Engeland. Je kunt ook meedoen met een zgn. challenge (bijv. Olympische Spelen) die ten goede komt aan de Alzheimer Society in Engeland.

Daarnaast verzamelt zij granny squares voor andere goede doelen, waaronder Breast Cancer Care. Fiona maakte deze deken, die opgestuurd wordt naar Sue, die ze weer verkoopt (o.a. via E-Bay maar ook aan particulieren).



Wie wil zijn/haar kleine bijdrage leveren aan het maken van nog meer dekens? 
Dit moet je doen: Duik in je restjesmand en maak een Granny Square (of een ander vierkant lapje) van 15 x 15 cm. Het liefst van Acryl en met naald 3-5 (niet te grof, want het moet wel 1 geheel kunnen vormen met de rest)

Kleuren: alle tinten roze, wit, creme (maar zeker geen zwart of bruin). Fiona haakt de vierkantjes tot een deken, en stuurt ze naar Sue die ze verkoopt. Het mail-adres van Fiona is wilfi@zeelandnet.nl - daar kun je haar adres opvragen voor het toesturen van de lapjes. Je mag de lapjes ook naar mij opsturen of afgeven, ik zorg dan dat ze bij Fiona komen. Je kunt je lapjes inleveren tot 1 december 2012.


Op dit blog zal ik laten zien welke dekens Fiona heeft gemaakt, zodat je kunt volgen wat er met je vierkantjes is gebeurd.  En natuurlijk kun je meekijken op het blog van SIBOL


Doe je mee ?????



3 opmerkingen:

  1. Goed plan. :-)Ik bewonder mensen die iets belangeloos voor een ander doen. En het ziet er nog prachtig uit ook.

    Lieve groet, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helli Jeanet,
    I'm Sue from SIBOL!
    Thank you so much for writing a post about our Group and the work that we do.
    This is the first time I have seen Fiona's blanket. It sure is a beauty!
    Thank you for inviting Ladies to send squares to you or Fiona too!
    What a wonderful idea. This is the first time this has happened 'internationally'.

    Good luck with your work,
    Love and best wishes Suex
    www.sunshineinternationalblanketsoflove.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen