Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 26 februari 2019

UFO

Het is elk seizoen hetzelfde......op het moment dat al die prachtige bolletjes binnenkomen (én als de deur de hele dag openstaat om de lente te verwelkomen in februari) dan blokkeer ik haast omdat ik aan álles tegelijk wil beginnen. Aaaarrggghhhh....... wat éérst?


Ga ik met die nieuwe (véél te zachte) draadjes van WoolAddicts aan de gang? Die overigens van het zachtste katoen ooit zijn gemaakt....ik kan sowieso al niet kiezen uit dat boekje met die leuke truien...
Of probeer ik die Sira van bamboo en zijde? Pak ik een van die nieuwe kleurtjes Ria, waarbij ik niet kan stoppen met aaien? En die Pelagia, die verdient ook een modelletje....


Maar zie je dat breiwerkje in het midden? Da's een heftige UFO (UnFinished Object). Daar begon ik vorig jaar al aan (lees nog maar even hier na). Dit breiwerkje ligt altijd ergens bij de toonbank om - mocht het eens voorkomen dat ik even stilsta - telkens een paar steekjes te breien of het continentaal breien voor te doen. Maar ja, zo worden er geen meters gemaakt..... en nu de kast weer vol nieuwe kleurtjes van deze Milton ligt moet ik deze nou écht eens afmaken. 


Met deze kleurtjes in mijn hoofd lijkt het toch alsof ik iets nieuws oppak, tóch? En als ik heel hard door-brei mag ik ook heel snel een nieuw projectje starten (hoewel ik er absoluut geen moeite mee heb om 6 dingen tegelijkertijd op de naald te hebben hoor 😂). En als jullie er allemaal vanaf weten moet ik natuurlijk de turbo aanzetten...
Mocht je niet op mij kunnen wachten (wat ik mij zeer levendig kan voorstellen): je vindt de Milton al hier in de webshop.


Want ja, déze strengetjes wachten ook nog op een experimentje.......


En deze roept het hardst: probeer mij, probeer mij..........


Doei, ik ga breien!
11 opmerkingen:

 1. Zie het weer helemaal voor me... en ja, zó herkenbaar... zucht... er zijn zooooveeeel mooie bolletjes, patronen en voorbeelden dat ik soms door de bomen de bolletjes niet meer zie:-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat loop jij toch de hele dag rond in luilekkerland, ik kan mij zo goed
  voorstellen, dat je alles tegelijk wilt proberen, alleen al het zien
  van al die strengetjes, bolletjes, etc.is zo verleidelijk!
  Gr. Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jeanet, welk merk en kleur is de onderste bol?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een feestje al die mooie garens, kan me dat helemaal voorstellen, dat je alles wel wilt proberen, en steeds nieuwe ideeën en combinaties ziet van al die mooie materialen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik droom er altijd van om een wolwinkeltje te runnen, maar zoals ik steeds vaker merk, hebben die mensen weinig of geen tijd om te breien en dat zou ik ook niet kunnen verdragen, dus zal ik maar op je blog genieten van de nieuwe wolletjes en binnenkort er een paar inslaan als ik naar de workshop kom!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En vergeet niet dat alles wat wordt ingekocht ook weer moet worden verkocht. Anders krijg je slapeloze nachten. Alleen hobby is net wat anders dan je inkomen ermee verdienen...

   Verwijderen
 6. Hahahha zooo herkenbaar 🙈🙈🙈 verschrikkelijk. Ik heb nu moetaferitis.. gaat niet altijd even goed, maar ik doe Mn best :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi jeanet
  wat leuk dat er een bolletje naar mij vernoemt is (Ria)hahaha
  wat is het voor draad
  een sokken wolletje
  😊😊

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie bollen allemaal!
  Net een snoepwinkeltje zo ;-).
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...