Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zondag 10 februari 2019

Thee-visite

Na een flinke voorbereiding én een grote dosis voorpret was het gisteren zover: de Theevisite van Tante Zoet. Wat we nooit hadden verwacht: alle kaartjes voor de presentatie in het Stadhuys waren op voorhand verkocht. Maar we begonnen uiteraard met gezellig samen handwerken, kletsen, vergelijken en persoonlijk kennismaken (velen kennen elkaar alleen maar via de Facebookgroep).




De winkel en het atelier waren weer omgebouwd, de koffie en thee stonden klaar, de bolussen gereed voor de visite. En het was zoooooo gezellig!
Al vroeg dienden de eerste gasten zich aan (sommigen kwamen écht van heel ver) en voor ik het wist was ons winkeltje gevuld met ontzettend enthousiaste mensen. Veel bezoekers hadden op zolder of uit een diepe kast oud breiwerk meegenomen en tot onze verbazing haalde een mevrouw zelfs een patroon uit 1951 uit haar tasje!






Er werden heel wat metertjes gebreid (ik hoop maar dat jullie niet alles achteruit moesten breien vandaag, maar ach - het was er weer voor!)




Ik vind het altijd zo bijzonder dat onbekende mensen met een gezamenlijke hobby zo makkelijk met elkaar een geweldige middag weten te maken.


Tegen tweeën liep de winkel aardig leeg en togen deze dames naar het museum waar Anja en Stefanie in de voormalige trouwzaal hun presentatie gaven. Geen stoel was onbezet, het was echt volle bak!


Een uur lang vertelden Anja en Stefanie over de zoektocht naar Zeeuws breiwerk, waarbij heel veel voorbeelden werden getoond. Stefanie droeg een oud kostuum (dat gedragen werd lang voor de streekdracht waar ik me in hees, die dag).





Na de presentatie kwamen nog veel mensen een bakkie doen, een nieuw projectje uitzoeken of nog meer brei- en haakwerk tonen. Veel contacten werden gelegd, adressen uitgewisseld. Wat een heerlijke dag was dit!


Deze foto wil ik jullie niet onthouden: Mevr. Ventevogel (links) loopt nog dagelijks in klederdracht en kwam wat spelden kopen voor de muts!


Iedereen heel hartelijk dank voor de geweldige dag!

*********

De prachtige foto's zijn genomen door Stefanie en Annemarie. Je kunt hier nog veel meer foto's zien van Annemarie of bekijk het op YouTube:










13 opmerkingen:

 1. Wat een fantastische middag hebben we gehad; genoten van de lezing. Complimenten Stefanie en Anja! Wat een inspirererende bijeenkomst. Het je ‘verbinden met je oermoeders’ en de verhalen weer levend maken is een prachtopdracht�� Daarna op Theevisite bij Jeanet. Complimenten aan jou Jeanet voor de gastvrijheid. Wát een warmte en wat is het inderdaad mooi Om te zien dat dit mensen verbindt. Ik ben nog steeds aan het nagenieten...

  Liefs Gonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was een super dag zo te zien, ik vind het gaaf om je in kledendracht te zien, vandaag hopelijk een beetje rust met vriendelijke groet, madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk! We hebben absoluut wat gemist!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kwam allen maar even een bolletje unikatwol halen maar wat was t gezellig in je winkel.wat ontzettend jammer dat ik zo ver weg woon anders zat ik er ook vaker.
  En ondanks alle drukte was er gewoon gezellig de tijd om mij goed te helpen. Hele fijne dag moet het geweest zijn... Ga zo door..grt Lizzy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je viel inderdaad met je neus in de boter! Veel plezier met je nieuwe aanwinst.

   Verwijderen
 5. Wat leuk om te zien te lezen dat het een geslaagde dag was. Lekker nagenieten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er héél gezellig uit.
  En wat is dat breiwerk toch mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nogmaals dank van Jeroen voor de gewonnen kaartjes. Hij heeft genoten van de lezing, verteld er al twee dagen over. Ook dat hij de enige man was in de zaak. Voor mij heeft hij nog wat bolletjes meegenomen....sokkenwol...hele mooie...Dank je wel voor de dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Af en toe "durft"een man zich te wagen in de vrouwen-menigte, ik hoop dat hij genoten heeft!

   Verwijderen
 8. Alle inspanningen niet voor niets! Fijn dat t zo n leuke dag was. Heerlijk nagenieten, lieve groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat super leuk zo'n dagje. Nu lekker nagenieten van de vele indrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldige dag voor de liefhebbers. Ziet er heel goed uit. Dank dat we mochten meegenieten. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...