Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 16 februari 2019

Zigzag

Vandaag zat er een vleugje lente in de lucht! Iedereen was nét wat vrolijker vandaag en klanten hadden duidelijk zin in voorjaarsbolletjes en -draadjes. Gelukkig was er van de week van alles binnengekomen, ik had echter nog niet alles een plekje kunnen geven. Maar soms is dan graaien in een volle doos net zo leuk 😉.


Hier krijg ik ook al zo'n bijna-lente-gevoel van! Dit prachtige dekentje in pastel-tinten is een "oude bekende". Het dekentje staat in het boek Meer Kant Haken van Sascha. Het patroon is nu ook los uitgebracht.



Het patroon is los te koop via Ravelry of Etsy (en uiteraard weer in onze winkel in combinatie met garen). Dit dekentje is gehaakt van Scheepjes Softfun, een garen dat heerlijk haakt en ook mooi blijft na intensief gebruik. 


We maakten een haak-pakket voor deze deken (120 x 150 cm) met voldoende garen en het patroon, het pakket is hier te bestellen. 


Uiteraard zijn de mogelijkheden eindeloos voor dit dekentje. Wil je andere kleuren, materiaal of afmetingen? Kom dan gerust eens langs en kies uit de vele kleuren en mogelijkheden (niets is leuker dan op de tafel prachtige kleurencombinaties maken!).
Zo haakte Ans eerder deze vrolijke babydeken van 100% merino (en dat is weer een héél andere look!).


Ik heb vandaag al weer zoveel moois gezien bij klanten die hun projectjes lieten zien, dat mijn hoofd weer vol zit met inspiratie. Tjonge, waarom zit er maar 24 uur in een dag? 
Maar maandag gaan we eerst weer met draadjes en kleur aan de slag, 't is weer veel te lang geleden - de voorraad handgeverfd garen moet nódig bijgevuld worden.......

Een heel fijn weekend!





3 opmerkingen:

  1. Een dag met 48 uur lijkt me wel wat, want er is zoveel moois om te maken. De zigzagdeken in pastelkleuren is prachtig en past echt bij het mooie weer met al die vrolijke vogeltjes.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die 48 uur waar Margaret het over had daar ben ik op naar op zoek hoor :-D Wat een heerlijk vrolijke kleurtjes hebben de deken past prima bij het voorjaarsweer

    BeantwoordenVerwijderen