Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************zaterdag 21 april 2018

Milton

Als ik alle plannen nog wil realiseren die in mijn hoofd rond-deinen, dan mag ik wel wat nachtjes overslaan. Het gaat me (weer) niet lukken natuurlijk. Zo brei ik met regelmaat met veel plezier aan dit projectje omdat ik het garen én het patroon zo ontzettend leuk vind.


Ik begon met enkele steken en meerder elke toer.
Vanmiddag zette ik even een krukje buiten en deed wat steekjes toen het even wat rustiger werd.
Naast wat zonnestraaltjes liep ik ook nog wat sproetjes op....


Helaas sputtert mijn lijf af en toe een beetje (vermoeden van een gevalletje Carpaal Tunnel Syndroom) dus als ik lang achter elkaar brei of haak, dan tintelt er van alles (en anders 's nachts wel). 
En op naalden 4 alleen in de avonduurtjes - dat gaat niet zo hard als ik zou willen.

Gelukkig mag ik een foto laten zien van de versie van Cathrien!


Het garen (Milton van LangYarns) en het patroon (Beatrice van Beatrice Horn) passen prima bij elkaar. Het patroon van wisselend recht en averecht, tricot en averechtse tricotsteek geeft reliëf en dat geeft een heel leuk effect.Voor een ruime omslagdoek heb je 3 strengen nodig. Cathrien gebruikte kleur 6, ik koos 34 (en rondbreinaald 4 mm - 80 cm - maar met wat propwerk kun je het ook nog redden op rechte naalden!

Het garen (deze en andere kleuren) vind je hier. Als je bij je bestelling bij de opmerkingen "Beatrice-sjaal" vermeld krijg je de Nederlandse vertaling van deze leuke omslagdoek.

Milton:  37% katoen, 36% acryl, 27% viscose - 290 meter per streng van 50 gram. € 9,95
5 opmerkingen:

  1. Wat een grappige sjaal. Als kleine zelfstandige is het natuurlijk wel onhandig maar je kunt je natuurlijk laten opereren aan dat carpaal tunnel syndroom. Maar je bent wel even uit de running natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk schortenbondtasje! Ben je nu ook een door de wol geverfde rondnaaldbreister geworden?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...