Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 22 februari 2019

Misbaksel?

Gisteren hadden wij weer een geweldig gezellige Brei- en Haakclub-avond. Er werd gebreid, gehaakt, geploeterd, geleerd en vooral veel gelachen 😁. Het zou zomaar kunnen dat er vandaag wat achteruit gebreid moet gaan worden....

Wat ook erg leuk is dat op zo'n avond echt van alles boven komt drijven, projectjes waar je zelf nooit aan zou durven beginnen bijvoorbeeld. Zo breide Johanna de laatste keren aan een eh........... nogal aparte sok:


eh, ja - dit is een sok!

We hadden er - eerlijk gezegd - totaal geen vertrouwen in dat dit ergens om heen zou kunnen passen, laat staan om een voet....... misbaksel eerste klas, dachten we (hardop)!

Tot onze verbazing  én ons ongelijk blijkt het misbaksel te passen en zit als gegoten!


Verhip! Een sok..............! 😂

Hou je van dit soort aparte ontwerpen? Deze sok kun je ook breien, je vindt het gratis patroon op Ravelry. Johanna breide de sok met restjes handgeverfd garen, juist kleurtjes geven het aparte patroon goed weer!

Afgelopen maandag verfden wij week kilo's wolletjes. Het was werkelijk weer een feestje!





De webshop is weer flink aangevuld, vooral in de categorieën High Twist (extra zachte sokkenwol) en 4-draads garen. Uiteraard hoef je geen sokken te breien van dit leuke garen, want het is ook uitermate geschikt voor sjaals (haken en breien).

 (sok van Mya van Tweed-garen)

Zoals jullie weten kun je je ook abonneren op Handgeverfd garen, zie deze blogpost. De eerste strengen zullen rond 1 april verzonden worden. De belangstelling voor deze abonnementen is groot, er zijn nog enkele Luxe-abonnementen en Sokkenwol-abonnementen, ze zijn bijna volgeboekt. Heb je belangstelling, wacht dan niet te lang want er zijn grenzen aan onze capaciteiten en we willen ook genoeg voorraad blijven houden in de winkel.


2 opmerkingen:

  1. Ze zijn inderdaad heel bijzonder van vorm. Hoe verzinnen mensen het, hé! Inderdaad heel leuk van kleur ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een apart effect met die 'mislukte' sok. Ga het patroon in ieder geval opslaan.

    BeantwoordenVerwijderen