Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 22 februari 2019

Misbaksel?

Gisteren hadden wij weer een geweldig gezellige Brei- en Haakclub-avond. Er werd gebreid, gehaakt, geploeterd, geleerd en vooral veel gelachen 😁. Het zou zomaar kunnen dat er vandaag wat achteruit gebreid moet gaan worden....

Wat ook erg leuk is dat op zo'n avond echt van alles boven komt drijven, projectjes waar je zelf nooit aan zou durven beginnen bijvoorbeeld. Zo breide Johanna de laatste keren aan een eh........... nogal aparte sok:


eh, ja - dit is een sok!

We hadden er - eerlijk gezegd - totaal geen vertrouwen in dat dit ergens om heen zou kunnen passen, laat staan om een voet....... misbaksel eerste klas, dachten we (hardop)!

Tot onze verbazing  én ons ongelijk blijkt het misbaksel te passen en zit als gegoten!


Verhip! Een sok..............! 😂

Hou je van dit soort aparte ontwerpen? Deze sok kun je ook breien, je vindt het gratis patroon op Ravelry. Johanna breide de sok met restjes handgeverfd garen, juist kleurtjes geven het aparte patroon goed weer!

Afgelopen maandag verfden wij week kilo's wolletjes. Het was werkelijk weer een feestje!

De webshop is weer flink aangevuld, vooral in de categorieën High Twist (extra zachte sokkenwol) en 4-draads garen. Uiteraard hoef je geen sokken te breien van dit leuke garen, want het is ook uitermate geschikt voor sjaals (haken en breien).

 (sok van Mya van Tweed-garen)

Zoals jullie weten kun je je ook abonneren op Handgeverfd garen, zie deze blogpost. De eerste strengen zullen rond 1 april verzonden worden. De belangstelling voor deze abonnementen is groot, er zijn nog enkele Luxe-abonnementen en Sokkenwol-abonnementen, ze zijn bijna volgeboekt. Heb je belangstelling, wacht dan niet te lang want er zijn grenzen aan onze capaciteiten en we willen ook genoeg voorraad blijven houden in de winkel.


2 opmerkingen:

  1. Ze zijn inderdaad heel bijzonder van vorm. Hoe verzinnen mensen het, hé! Inderdaad heel leuk van kleur ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een apart effect met die 'mislukte' sok. Ga het patroon in ieder geval opslaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...