Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 25 februari 2019

Vaatdoekjes

Vroeger hadden ze niet anders en nu zijn ze weer helemaal terug van weggeweest: gebreide vaatdoekjes!


Origineel, in elke kleur te breien die je maar wilt! En ook nog goed voor het milieu (naar het schijnt geven micro-vezeldoekjes telkens wat niet-afbreekbare vezels af die in het oppervlaktewater terecht komen). Hoe dan ook, mocht je aan de slag willen: bij Craftkitchen vind je 3 patroontjes voor deze doekjes. Ze zijn gebreid van Durable Double 4, een dikke, niet gemerceriseerde katoen die goed vocht opneemt. We hebben bijna alle kleurtjes op voorraad.
Haken kan uiteraard ook prima met dit garen!


En wat is er lekkerder dan in het Lentezonnetje een beetje te breien? Wat een cadeautje, deze dagen!


6 opmerkingen:

 1. Vind dit zo'n leuk idee.
  Super als cadeau en ook nog goed voor het milieu...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt heel erg leuk!!! En maar een klein werkje (dat is ook wel eens fijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! Dit zijn ook wel erg mooie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zien ze er leuk uit zeg! Ik vind dit echt een heel leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende het fenomeen vanuit Amerika. Ze haken/breien daar ook de washandjes.
  Maar je kunt ze niet lekker uitwringen en zijn zo zwaar als ze nat zijn.
  Dus toch maar andere doekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook mijn eerste gedachte. Ik maak ze zelf van handdoeken die ik niet gebruik. En schoonmaakdoekjes van oude t-shirts, soms dubbelgestikt. Erg lekker soepel. Maar...ik ga toch een keer breien om het verschil te voelen!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...